Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 48
 İndirme 19
Neo-liberal Dönemde İngiliz Siyasal Kültüründeki Değişim Üzerine
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada neo-liberal dönemde İngiliz siyasal kültüründeki değişimin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu amaçla sürdürülen çalışmada tarihsel ve betimsel araştırma yöntemlerinden yararlanılmıştır. Çalışmada öncelikle siyasal kültürün kavramsal tanımı, öğeleri, çerçevesi ve nitelikleri ortaya konmuştur. Daha sonra bu sahadaki başlıca alan araştırması ile siyasal kültürün boyutları ve siyasal kültür tipleri hakkında bilgi verilmiştir. Akabinde Birleşik Krallık’ın tarihi ve anayasal düzenine kısaca değinilerek, neo-liberal dönemde İngiliz siyasal kültüründeki değişim irdelenmiştir. Bu bağlamda İngiliz siyasal kültürünün siyasal kültür tipolojilerindeki yeri ve alan araştırmalarında öne çıkan betimleyici özellikleri ele alınmıştır. Son olarak neo-liberal dönemde İngiliz siyasal kültüründeki değişim, farklı parametreler üzerinden ortaya konmaya çalışılmıştır. Çalışmanın sonunda, İngiliz siyasal kültürünün öne çıkan niteliklerinin neo-liberal dönemde büyük ölçüde değişime uğradığı sonucuna varılmıştır. Özellikle siyasi partilere üyelik ve seçimlere katılım düzeyi gibi siyasal katılıma ilişkin temel parametrelerde belirgin bir düşüşün görüldüğü tespit edilmiştir. Ayrıca sınıfsal oy verme eğiliminin değiştiği Birleşik Krallık’ta, siyasi partiler arasındaki farkın bulanıklaştığı, bununla ilişkili olarak seçmenle parti arasındaki bağın zayıfladığı ve siyasal yabancılaşmanın arttığı görülmüştür. Seçmen tercihlerindeki değişkenliğin de partiler arası oy geçişkenliğini artırdığı anlaşılmıştır. Sınıflı toplum yapısını süreğenleştiren dinamiklerin ve teamüllerin muhafaza edildiği ülkede, Kuzey İrlanda sorunu ve seçimlerin finansmanı sorunu gibi eski sorunlarla yüzleşmekten kaçınılmadığı görülmüştür. Son olarak Avrupa bütünleşmesine ilişkin ‘geleneksel karşıtlığın’ sürdürüldüğü ülkede, köklü kültürel ve kentsel değerlerin de farklılaştığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 367
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini