Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
Evde Ders Okulda Ödev Modelinin Akademik Başarı, Kalıcılık ve Uzun Vadede Kalıcılığa Etkisi
2021
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Evde Ders Okulda Ödev (EDOÖ) modelinin öğretmen adaylarının akademik başarılarına, öğrenmelerinin kısa ve uzun vadede kalıcılığına etkisini ortaya koymak ve EDOÖ modeline ilişkin görüşlerini belirlemektir. Çalışmada, karma yöntem deseni kullanılmıştır. Araştırma bir devlet üniversitesinin Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde öğrenim görmekte olan 38 öğretmen adayı ile “Eğitim Psikolojisi” dersinde yürütülmüştür. Öğretmen adayları iki gruba ayrılmış ve gruplar seçkisiz olarak deney ve kontrol grubu olarak belirlenmiştir. Deney grubunda EDOÖ modeli uygulanmış, kontrol grubunda ise geleneksel sunuş yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada nicel ve nitel veri toplama araçları kullanılmıştır. Nicel veri toplama aracı olarak Akademik Başarı Testi kullanılmıştır. Nitel veri toplama aracı olarak ise yarı-yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Nicel verilerin analizi için betimsel istatistikler, bağımsız gruplar için t-testi, bağımlı gruplar için t-testi, tekrarlı ölçümlerde ANOVA ve ANCOVA testleri kullanılmıştır. Nitel verilerin analizinde ise betimsel ve içerik analizi tekniklerinden yararlanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre deney grubu öğretmen adaylarının akademik başarılarının kontrol grubu adaylarına göre anlamlı düzeyde daha yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Deney ve kontrol grubu öğretmen adaylarının, kalıcılık puanları arasında anlamlı düzeyde bir farklılığın olmadığı görülmüştür. Uygulama sürecinin sona ermesinden 6 ay sonra öğrenmelerin uzun vadede kalıcılığını ölçmeye yönelik olarak yapılan ikinci kalıcılık testi sonuçlarına göre de deney ve kontrol grupları arasında anlamlı bir farklılık bulunmamıştır. Deney grubu öğret men adaylarının genel olarak EDOÖ modeline yönelik olumlu bir tutuma sahip oldukları ve modeli işlevsel olarak değerlendirdikleri görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Evde Ders Okulda Ödev Modelinin Akademik Başarı, Kalıcılık ve Uzun Vadede Kalıcılığa Etkisi
2021
Yazar:  
Özet:

The objective of this research is to show the impact of the Teaching in Home Teaching School (EDOÖ) model on the academic achievements of teachers candidates, on the short and long-term sustainability of their learning and to determine their views on the EDOÖ model. In the study, the karma method was used. The research was carried out in the "Education Psychology" course with 38 teachers candidates who are studying in the Faculty of Education of a state university. Teacher candidates are divided into two groups and the groups are selectively determined as a test and control group. In the experiment group, the EDOÖ model was applied, and in the control group, the traditional presentation method was used. In the research, quantum and quality data collection tools were used. The Academic Success Test has been used as a tool for collecting data. As a quality data collection tool, a semi-configured conversation form is used. Imaginary statistics for the analysis of quantity data, t-test for independent groups, t-test for dependent groups, ANOVA and ANCOVA tests were used in repeated measurements. In the analysis of the quality data, it is used the visual and content analysis techniques. According to the findings from the research, the experimental group found that the academic achievements of the teaching group candidates were significantly higher than the control group candidates. The experiment and control group found that the teacher candidates had no significant difference between their durability points. According to the second durability test, which was conducted six months after the completion of the application process to measure the long-term durability of learning, there was no significant difference between the experiment and control groups. The experimental group has shown that teachers’ candidates have a positive attitude towards the EDOÖ model in general and that they evaluate the model functionally.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 7.369
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi