Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 62
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
ENERJİ GÜVENLİĞİ BAĞLAMINDA PAKİSTAN VE HİNDİSTAN’IN ENERJİ GÖRÜNÜMÜ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin enerji ihtiyacı giderek artmakta ve ülke güvenliğini etkileyecek ölçekte sonuçlara neden olabilmektedir. Ulaşılabilirlik, güvenilirlik, hesaplılık ve sürdürülebilirlik kavramlarıyla birlikte değerlendirilmesi gereken enerji güvenliği fosil yakıtların tahakkümünde özellikle enerjide dışa bağımlı ülkeler için edinilmesi ve sürdürülmesi güç bir alandır. Bu çalışmada enerjide dışa bağımlı ülkelerden Pakistan ve Hindistan’ın enerji politikaları zaman içerisinde değişen enerji görünümü dikkate alınarak incelenmiştir. Bu çalışmanın amacı ise yenilenebilir enerjinin, enerjide dışa bağımlı ülkeler için enerji bağımsızlığını elde etmede önemli bir parametre olduğunu karşılaştırmalı yöntem ile inceleyerek değerlendirmektir. Bu hususta Hindistan ve Pakistan’ın enerji görünümü enerji kaynakları üzerinden değerlendirilerek fosil yakıtların ülke ekonomisine maliyeti tartışılacaktır. İkinci olarak kurumsal yapılarının yenilenebilir enerjiye geçişteki rolleri üzerinde durulacaktır. Kurumsal yapı eksiliğinin enerji güvenliğini sekteye uğrattığı Pakistan örneği üzerinden değerlendirilecektir. Kurumsal yapının görece iyi olduğu Hindistan ise yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmada olumlu bir örnek olarak değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The energy view of Pakistan and India in connection with energy security
2021
Yazar:  
Özet:

The country’s energy needs are increasing and can lead to consequences to a scale that will affect the country’s security. Energy safety, which needs to be assessed along with the concepts of accessibility, reliability, accountability and sustainability, is a strong area for the acquisition and maintenance of fossil fuels, especially for energy-dependent countries. In this study, the energy policy of Pakistan and India from foreign-dependent countries has been studied taking into account the energy view that changes over time. The aim of this study is to evaluate by comparative method that renewable energy is an important parameter in achieving energy independence for countries dependent on energy. In this regard, India and Pakistan’s energy vision will be evaluated through energy sources and the cost of fossil fuels to the country’s economy will be discussed. Secondly, the corporate structures will focus on the roles in the transition to renewable energy. The corporate structure will be assessed by the example of Pakistan where the energy security of the corporate structure is subject to sects. India, where its corporate structure is relatively good, will be considered a positive example in the use of renewable energy sources.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.658
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)