Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 75
 İndirme 14
Türkiye’nin Enerji Güvenliğinde Yenilenebilir Enerji Etkisinin Politik Ekonomi Perspektifi
2017
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Enerji güvenliği enerjinin uygun fiyatlarla, güvenilir ve çevreye zararsız şekilde sürekli elde edilmesine dayanmaktadır. Çevresel felaketlerin toprak, hava ve su yoluyla diğer ülkelere hızla ulaşması enerji güvenliğinin çevresel ve sosyal boyutunu giderek daha önemli kılmaktadır. Bu bağlamda yenilenebilir enerjiye geçiş fosil ya da nükleer enerji kaynaklı dışa bağımlılık ile çevresel tehlikeleri azaltmakta, yeni endüstrilerle istihdamı arttırarak ekonomik büyümeyi desteklemektedir. Yenilenebilir enerjiyle enerji güvenliklerini arttıran ülkeler bulunmaktadır. Bu çalışmada sosyal inşacı yaklaşımın enerji güvenliği sorununun nedenlerini gösterme ve enerji politikalarını şekillendirmedeki rolü enerjide yüksek oranda dışa bağımlı olan Türkiye örneği ile araştırılmaktadır. Analitik eklektizm enerji güvenliği literatürüne bütüncül bir yaklaşımla bakılmasını sağlayarak sosyal inşacı yaklaşımın literatüre katkısını göstermektedir. Bu doğrultuda Türkiye’nin enerji güvenliğinde etkili olan yapılar sosyal inşacı modelle analiz edilerek fosil enerji bağımlılığının yapısal nedenleri ile yenilenebilir enerjiyle enerji güvenliğini arttırma potansiyeli gösterilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

political economy perspective of renewable energy impact in energy safety of turkey
2017
Yazar:  
Özet:

energy security is based on reliable and environmentally harmless continuous acquisition at affordable prices, environmental disasters reach rapidly to other countries through soil air and water, making the environmental and social size of energy safety increasingly important in this regard, transition to renewable energy in this context, or nuclear energy-source external dependence, increasing economic growth by increasing employment with new industries in reducing environmental hazards, there are countries that increase energy security with renewable energy, in this study, showing the causes of the energy safety problem of social constructive approach and the role in shaping energy policies, adding a research to the energy-based energy-friendly approach to the energy-based energy-based energy-friendly energy-friendly energy-friendly energy-based energy-based energy-based energy-based energy-friendly energy-based energy-based energy-friendly energy-based energy-based energy-based energy-based energy-based energy-friendly energy-friendly approach

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 1.208
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi