Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 8
 Sesli Dinleme 1
THE EFFECTS OF NOTE-TAKING WHILE LISTENING STRATEGIES INSTRUCTION ON STUDENTS’ NOTE-TAKING SKILLS
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma öğrencilerin mevcut not alma becerilerine ilişkin düşüncelerini ve dinlerken not alma stratejileri eğitiminin öğrencilerin not alma becerilerine etkilerini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla, Uşak Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıtlı ve zorunlu İngilizce Hazırlık programında okuyan, orta seviyede İngilizce bilgisine sahip iki homojen sınıfta bulunan kırk öğrenci (deney ve kontrol grubu) seçilmiştir. Çalışmada yarı deneysel model, ön-test/ son-test araştırma deseni kullanılmıştır. Öğrencilerin ders kitabında bulunan not alma stratejilerine ek olarak, çalışma boyunca deney grubuna daha fazla dinleme ve not alma stratejileri eğitimi verilirken, kontrol grubu sadece ders kitabında önerilen not alma becerileri eğitimini almıştır. Her iki grup da aynı ses kayıtlarını dinlemiş ve not almışlardır. Öğrencilerin dinledikleri ses kayıtları üzerine aldıkları notlar daha sonra alan yazında önerildiği üzere not alma stratejileri açısından incelenmiştir (toplam kelime sayısı, içeriğe ait toplam kelime sayısı, kısaltma kullanımı, ok işareti kullanımı, vurgulama işareti kullanımı). Sonuçlar SPSS 23.0 analiz programı kullanılarak ve sonuçlar normal dağılım göstermediğinden Mann Whitney U Testi ile analiz edilmiştir. Ayrıca deney grubundaki öğrencilere bir anket verilmiş ve not alma ile ilgili önceki deneyimleri ve bilgilerini ve bu sınıfta deneyimledikleri süreç hakkında fikirlerini paylaşmaları için bir anket verilmiştir. Sonuçlar, deney grubunda bulunan öğrencilerin dinlerken not aldıkları toplam kelime sayısı, içeriğe ait toplam kelime sayısı, kısaltma kullanımı, ok işareti kullanımı, vurgulama işareti kullanımı açısından önemli bir fark olduğunu kanıtlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)