Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 53
 İndirme 11
Sabahattin Ali’nin Şiirlerinde Dağ İmgesi
2020
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sabahattin Ali’nin romancılığı ve hikâyeciliği şairlik yönü perdelemiştir. Oysaki onun şairlik yönü, romancılığı ve hikâyeciliği kadar başarılıdır. Bestelenen çok sayıda şiirinin olması onun başarılı bir şair olduğunu açıkça göstermektedir. Bu çalışmada Sabahattin Ali’nin şiirlerindeki dağ imgesi analiz edilmektedir. Araştırmanın temel amacı Sabahattin Ali’nin şairlik yönü hakkında yapılanan çalışmalara katkı sağlamaktadır. Araştırma sonucunda Sabahattin Ali’nin şiirlerinde dağ imgesini sıklıkla kullandığı tespit edilmiştir. Sabahattin Ali, dağ imgesini hem retorik hem de iç dünyasında yaşadığı duygu ve düşünceleri yansıtmak için kullanır. Kaygı ve korku psikolojisi, bireyin kaçış psikolojisini tetikler. Birey, kendisini güven ve emniyette hissetmek için bulunduğu mekânı terk etme psikolojisini yaşar. Dağlar, kaçış psikolojisi yaşayan bireyler için en güvenilir mekânlardır. Ayrıca genişlikleri ve yükseklikleri bireye yücelik duygusu verir. Sabahattin Ali, şiirlerinde korku ve kaygı psikolojisiyle dağlara yönelir. Onun dağlarda yaşama arzusu sadece mekânı terk etme psikolojisinden kaynaklanmaz. Sevdiği kadınlarla aşkını dağlarda yaşamak ister. Dağ objesi onun şiirlerinde duygu, düşünce ve hayallerini görünür hale getiren bir metafora dönüşür. 

Anahtar Kelimeler:

The Poetry of Sabahattin Ali
2020
Yazar:  
Özet:

Sabahattin Ali's romanticity and narrative has wrapped the direction of poetry. Oysaki is as successful as his poetry direction, romanticity and narrative. The fact that many of his poems are composed clearly shows that he is a successful poet. This study analyses the image of the mountains in the poems of Sabahattin Ali. The main purpose of the research is to contribute to the work on Sabahattin Ali's poetry direction. The research has found that Sabahattin Ali’s poems often use the mountain image. Sabahattin Ali uses the mountain image to reflect the feelings and thoughts he lives in both the retorical and the inner world. The psychology of anxiety and fear triggers the psychology of an individual’s escape. The individual experiences the psychology of leaving the place where he is to feel confident and safe. The mountains, individuals living in the psychology of escape are insightful places. Also, its widths and heights give the individual a sense of glory. Sabahattin Ali goes to the mountains with the psychology of fear and anxiety in his poems. His desire to live in the mountains is not just caused by the psychology of leaving the place. He wants to live in the mountains with his love. The mountain object becomes a metaphor that makes his feelings, thoughts and dreams visible in his poems.

Anahtar Kelimeler:

The Image Of Mountains In Sabahattin Ali's Poems
2020
Yazar:  
Özet:

Sabahattin Ali's novelism and storytelling obscured the direction of poetry. Yet his poetical side is as successful as his novelism and storytelling. The fact that he composed many poems clearly shows that he was a successful poet. The main purpose of the research is to contribute to the studies on the poetical aspect of Sabahattin Ali. As a result of the research, it was found that Sabahattin Ali frequently used mountain image in his poems Sabahattin Ali uses the mountain image to reflect both the rhetoric and the feelings and thoughts he experiences in his inner world. The individual experiences the psychology of leaving the space to feel safe and secure. Mountains are the most reliable places for individuals with escape psychology. In addition, widths and heights give the individual a sense of glory. Sabahattin Ali, in his poems, turns to the mountains with the psychology of fear and anxiety. His desire to live in the mountains does not only stem from the psychology of leaving space. She wants to live in the mountains with the women she loves. The mountain object becomes a metaphor in his poems that makes emotions, thoughts and dreams visible.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.748
2023 Impact/Etki : 0.185
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi