Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 34
 İndirme 8
Mâtürîdî’nin İbn Mes’ûd Kırâatine Yaklaşımı
2020
Dergi:  
İlahiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mâtürîdî (ö. 333/944), tefsirinde kırâatleri işlerken kendine özgü bir yol izlemekte, ihtiyaç duydukça kırâat içerikli malzeme/rivâyetler kullanmaktadır. Görüldüğü kadarıyla o, âyetleri açıklamada, yorumlamada sahabe kırâatlerinden yararlanmaktadır. Onun, sahabenin önde gelenlerinden biri olan İbn Mes’ûd’un kırâatlerine yer vermiş olması; onu, fikri tecrübesinden yararlanılması gereken bir şahsiyet olarak gördüğünü göstermektedir. Müfessirimiz, İbn Mes’ûd kırâatinin, kırâatlerin son biçimi olduğunu ifade ederek, ondan vazgeçmenin ve onu görmezden gelmenin doğru bir tercih olmayacağını belirtmektedir. Mâtürîdî, onun kırâatini, genel olarak âyetlerin anlamlarını açıklamak, yorumlamak ve muhtemel anlamları tespit etmek için açıklayıcı bir unsur olarak kullanılmaktadır. Makalede Mâtürîdî’nin İbn Mes’ûd kırâatine yaklaşımı ve değerlendirme şekli üzerinde durulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The approach of the Prophet (peace be upon him) to the
2020
Yazar:  
Özet:

He has made his way to the way, and he has made his way to the way, and he has made his way to the way to the way. As we can see, he uses the signs in the explanation and interpretation. The fact that one of his supporters, Ibn Mes’ûd, has placed his place in the crashes, shows that he sees him as a person to be used for his experience of mind. Our Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said that it is not a good choice to give up it and leave it, and that it is not a good choice to give up it. The Qur’an describes the meaning of the Qur’an as an explanation of the meaning of the Qur’an as an explanation of the meaning of the Quran. In our article, the interpretation of the crater of Ibn Mas’ud will be focused on the approach to it and the way of use.

Anahtar Kelimeler:

The Approach Of Maturidi To Ibn Mas'ud's Qiraat
2020
Yazar:  
Özet:

Maturidi followed a unique way in his tafsir while processing qiraat and used materials such as rumors that were containing qiraat whenever needed. As one can see, Maturidi benefited from the qiraat of the Companions in explaining and interpreting the verses. He mentioned the qiraat of Ibn Mas’ud, who was one of the leading names of Companions; It shows that he saw Ibn Mas’ud as a person whose intellectual experience should be benefited from. He indicated that the qiraat of Ibn Mes’ud is the last form of qiraat and ignoring it and giving up on it would not be a right choice. Maturidi used the qiraat of Ibn Mas’ud as an explanotary element to explain and interpret the meaning of the verses in general and to identify possible meanings. In the article, Maturidi’s approach to Ibn Mas’ud’s qiraat and his evaluation method are emphasized.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İlahiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 399
2023 Impact/Etki : 0.083
İlahiyat Araştırmaları Dergisi