Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 34
KADIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARINA YÖNELİK MESLEKİ TÜKENMİŞLİĞİN İŞ-AİLE ÇATIŞMASI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: TR90 BÖLGESİ ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı kadın muhasebe meslek mensuplarına yönelik mesleki tükenmişliğin iş-aile çatışması üzerindeki etkisini incelemektir. Bu amaç doğrultusunda bir model oluşturularak yapısal eşitlik modeliyle analizler yapılmıştır. Modelin testi için üç hipotez oluşturulmuş ve TR90 (Artvin, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Trabzon ve Rize) bölgesinde faaliyet gösteren kadın muhasebe meslek mensuplarına bir anket uygulanmıştır. Araştırma ölçeği olarak Maslach ve Jackson (1981) tarafından geliştirilen ‘Maslach Tükenmişlik Ölçeği ve Netemeyer vd. (1996) tarafından geliştirilen ‘İş Aile Çatışması Ölçeği kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre mesleki tükenmişliğin alt boyutlarından kişisel başarının iş-aile çatışmasını büyük oranda artırdığı söylenebilmektedir. Ayrıca mesleki tükenmişliğin duygusal tükenme ve duyarsızlaşma boyutlarının da iş-aile çatışmasını artırdığı çalışmanın diğer sonuçlarını oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the employment consumption on the employment of the employee on the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment of the employment.
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the impact of professional exhaust on employment-family conflict on women accounting professionals. For this purpose, a model was created and analysed with the structural equality model. Three hypotheses for the model test were created and a survey was applied to women accounting professionals working in the area of TR90 (Artvin, Giresun, Ardu, Silverhouse, Trabzon and Rize). The research scale was developed by Maslach and Jackson (1981) as the 'Maslach Extinction Scale and Netemeyer etc. It was developed by the 'Employment Family Conflict Scale. According to the results of the analysis, personal success from the lower dimensions of professional exhaustion can be said to significantly increase the work-family conflict. Furthermore, the dimensions of emotional exhaustion and sensitivity of occupational exhaustion are also the other results of the study that increases the work-family conflict.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; kadın muhasebe meslek mensuplarına yönelik mesleki tükenmişliğin iş-aile çatışması üzerindeki etkisini incelemektir. Bu amaç doğrultusunda bir model oluşturularak yapısal eşitlik modeliyle analizler yapılmıştır. Modelin testi için üç hipotez oluşturulmuş ve TR90 (Artvin, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Trabzon ve Rize) bölgesinde faaliyet gösteren kadın muhasebe meslek mensuplarına bir anket uygulanmıştır. Araştırma ölçeği olarak Maslach ve Jackson (1981) tarafından geliştirilen ‘Maslach Tükenmişlik Ölçeği ve Netemeyer vd. (1996) tarafından geliştirilen ‘İş Aile Çatışması Ölçeği kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre mesleki tükenmişliğin alt boyutlarından kişisel başarının iş-aile çatışmasını büyük oranda artırdığı söylenebilmektedir. Ayrıca mesleki tükenmişliğin duygusal tükenme ve duyarsızlaşma boyutlarının da iş-aile çatışmasını artırdığı çalışmanın diğer sonuçlarını oluşturmaktadır.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 480
Atıf : 1.722
2023 Impact/Etki : 0.248
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi