Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Akkoyunlular Döneminde Ticaret
2004
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ak-Koyunlular, devlet gelirlerini arttırmak için ticareti teşvik etmişler ve sürekliliği için de çaba harcamışlardır. Ak-Koyunlular, bu konuda yakın ilişki içinde oldukları Timurlular'dan etkilenmişlerdi. Uzun Hasan Bey, ticaretin gelişmesi için bir çok düzenlemeler yapmıştı. Ak-Koyunlular'ın yönetimi altındaki bir çok şehir önemli ticaret merkezi durumundaydı. Bu şehirlerde bir çok metaın ticareti yapılmaktaydı. Ak-Koyunlular uluslararası ticarete de önem vererek, ticaret yolları kontrolleri altına almaya çalışmışlardı. Trabzon da bu açıdan Ak-Koyunlular için büyük ticari öneme sahipti. Bu şehir Ak-Koyunlu tacirlerinin Karadeniz'e çıkış yolu idi. Ak-Koyunlu tacirler, sadece burada ipek ve diğer başka doğu mallarını almaya gelen Venedik ve Cenevizli tacirler ile değil, aynı zamanda diğer Avrupalı tacirlerle de görüşüyorlardı. Ak-Koyunlu tacirler, Trabzon ticaretinden büyük kazanç elde ederek bu şehir vasıtasıyla Kırım'daki ticaret merkezleri ile ilişki kuruyorlardı. Ak-Koyunlular'ın dış ticaretinin büyük bölümünü ipek oluşturmaktaydı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.223
Tarih Araştırmaları Dergisi