Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Üçüncü Basamak Bir Hastanede Covid-19 Pandemisinin Travmatik ve Travmatik Olmayan Ortopedik Hastalıklara Etkisi: Tanımlayıcı Kesitsel Çalışma
2021
Dergi:  
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Coronavirüs (COVID-19), 2019 yılında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıktı. Türkiye’nin farklı demografik yapıları nedeniyle farklı bölge ve şehirlerde farklı önlemler alındı. Bu çalışmada, pandemi sırasında Türkiye’nin kırsal bir bölgesinde ortopedik travma geçirmiş ve travma geçirmemiş vakaların epidemiyolojik prevalansı değerlendirildi. Materyal ve Metot: Bu geriye dönük kohort çalışmasında Eylül 2019 ile Aralık 2020 tarihleri arasında ortopedi ve travmatoloji kliniğine başvuran 15452 hasta değerlendirildi. Kliniğe başvuru tarihlerine göre hastalar pre-covid ve covid gruplarına ayrıldı. Hastaların yaş, cinsiyet ve kırık tipleri kaydedildi. Bulgular: Pre-covid döneminde 741 (%4,8) hasta ortopedik travma nedeniyle kliniğimize başvurmuştu. Buna karşılık 816 (%5,3) hasta covid döneminde aynı sorunlardan dolayı kliniğimize başvurmuştu. Gruplar arasında cinsiyet (p<0,001), yaş grupları (p<0,001) ve ortopedik travma varlığı (p<0,001) açısından istatistiksel olarak anlamlı fark tespit edildi. Sonuç: Kırsal kesimde Covid-19 salgını sırasında yaşanan ortopedik travma sayısı bir önceki döneme göre artış göstermiştir. Buna rağmen covid-19 pandemisi sırasında polikliniğe başvuran travmatik olmayan vakalarda azalma gözlendi.

Anahtar Kelimeler:

Third Stage: The Impact of Covid-19 Pandemic in a Hospital on Traumatic and Non-Traumatic Orthopedic Diseases: Determining Cutting Study
2021
Yazar:  
Özet:

The Coronavirus (COVID-19) appeared in 2019 in the Chinese city of Wuhan. Due to the different demographic structures of Turkey, different measures were taken in different regions and cities. In this study, the epidemiological prevalence of cases of ortopedic trauma and non-trauma in a rural region of Turkey during the pandemic was assessed. Materials and Methods: In this backward cohort study, 15452 patients were evaluated to apply to the ortopedian and traumatological clinic between September 2019 and December 2020. According to the date of application to the clinic, the patients were divided into pre-covid and covid groups. The patient’s age, gender and broken types were recorded. Results: In the Pre-covid period, 741 (4.8%) patients were referred to our clinic due to ortopedic trauma. In contrast, 816 (5.3%) patients were referred to our clinic for the same problems during the covid period. There were statistically significant differences between the groups in terms of gender (p<0,001), age groups (p<0,001) and the presence of ortopedic trauma (p<0,001). The number of ortopedic trauma experienced during the Covid-19 epidemic in rural areas has increased compared to the previous period. Nevertheless, a decrease in non-traumatic cases appearing to the clinic during the covid-19 pandemic was observed.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 517
Atıf : 359
2023 Impact/Etki : 0.009
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi