Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 16
 İndirme 4
Parisli Bir Kasabın Erkeklik Halleri
2014
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kurgusal olandan yola çıkarak gerçek dünyayı yorumlamak, en nihayetinde hayali sonuçlar elde etmek anlamına gelebilir. Ancak kurgunun temelinde gerçek hayattan koparılamayacak kadar güçlü ve çoğu zaman yaratıcısının bile fark edemediği kodlar yatmaktadır. Bu kodlar eserin yaratıcısı tarafından hem kurgu içinde hem de gerçek hayatta birlikte kullanılabilir. İki dünyanın da (kurgu ve gerçek) birbiriyle sıkı bir etkileşim içinde olduğu düşünüldüğünde, bu kodlardan yola çıkılarak ortaya çıkarılan sonuçlar her iki dünya için de geçerli olabilir. Bu doğrultuda erkeklik meselesine dair birçok soru ve cevaba filmler üzerinden ulaşmak mümkündür. Bu çalışma Gaspar Noé’nin yönettiği Carne (1991) ve Herkese Karşı Tek Başına (1998) filmlerindeki “le Boucher” (Kasap) karakteri üzerinden erkek kimliğinin inşasına dair bazı konu başlıklarına odaklanmaktadır. Filmler, gerçeklikle kurduğu sıkı bağla ortaya çıkan sonuçların gerçek hayata uyarlanmasını mümkün kılarken, bir erkek kahramanın bilinçdışını açığa çıkartarak da erkeklik meselesine dair eşsiz bir çalışma alanı sunmaktadır

Anahtar Kelimeler:

A town in Paris
2014
Yazar:  
Özet:

To interpret the real world, starting from the curious thing, may mean ultimately achieving imaginary results. But the foundation of the fiction lies in the codes that are powerful enough to be separated from real life, and often even the creator can’t realize. These codes can be used together by the creator of the work both in the fiction and in real life. When the two worlds (fiction and reality) are considered to be in a close interaction with each other, the results arising from these codes may apply to both worlds. There are many questions and answers on the question of masculinity that can be reached through the movies. This study focuses on some subjects on the construction of male identity through the character "le Boucher" in the Carne (1991) and All Against Alone (1998) films directed by Gaspar Noé. While films enable the results of the close connection with reality to be adapted to real life, they also offer a unique field of study on the issue of masculinity by revealing the unconsciousness of a male hero.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ankara Üniversitesi İlef Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 155
Atıf : 545
2023 Impact/Etki : 0.105
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi