Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 20
 İndirme 8
Türkiye ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği
2013
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, organik hayvansal ürünlere olan talep her geçen gün artmaktadır. Manda yetiştiriciliği, organik hayvansal üretim için önemli bir üretim dalıdır. Son yıllarda dünya ve Türkiye'de, manda sayısında, önemli değişiklikler olmuştur. Genellikle ekstansif koşullarda yetiştirilmekte olan manda, kalitesiz kaba yemi süt ve ete dönüştürmesi, hastalıklara karşı diğer çiftlik hayvanlarına göre dayanıklılığı, sütünün kolesterol, etinin ise kolesterol ve yağ içeriğinin düşük olması gibi birçok avantaja sahiptir. Dünya’da çeşitli kıtalara dağılmış olarak 195 266 180 baş, Türkiye’de ise, 97 632 baş manda yetiştirilmektedir. 1991-2011 yılları arasında Türkiye manda popülasyonunda dramatik bir azalma (%73.33) olmuştur. Fakat, dünya manda sayısı aynı dönemde (%29.99) artmıştır. 2011 yılında Türkiye ve Dünya’da yetiştirilen mandalardan sırası ile 40 372 ton ve 93 016 859 ton süt, 1 615 ton ve 3 511 608 ton kırmızı et üretilmiştir. Bu çalışmada, Türkiye ve Dünya’da manda yetiştiriciliğinin mevcut durumu, problemleri ve çözüm önerileri tartışılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.695
2023 Impact/Etki : 0.153
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi