Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Bursa İli Mustafakemalpaşa İlçesi Manda Yetiştiriciliği " Karaoğlan Mahallesi Örneği"
2021
Dergi:  
Hayvansal Üretim
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Bursa ili Mustafakemalpaşa ilçesinde Uluabat gölü sulak alanı tampon bölgesinde hayata geçirilen eko-agro turizmi projesinin yürütüldüğü Karaoğlan mahallesinde manda yetiştiriciliğinin önemi ortaya konmaya çalışılmıştır. Değerlendirmeye alınan bu bölge Bursa ili manda varlığının önemli bir kısmına sahip bulunmaktadır. Araştırma köyde bu faaliyeti sürdüren 21 işletme sahibi ile kişisel görüşme yapılarak anket çalışması şeklinde yapılmıştır. Bölgedeki manda yetiştiriciliğinin yapısal durumunun ortaya konması amacıyla, işletmelerin sosyo-ekonomik yapısı, yetiştiricilik, hayvan besleme, üretilen ürünler ve pazarlama olmak üzere dört ana başlık altında sorular yöneltilmiştir. İşletmelerdeki mevcut manda varlığının 2/3 dişidir. İşletmelerin % 95.2’ sinde manda yetiştiriciliği asli faaliyet olarak yürütülmekte ve ortak sürü halinde köy merasına çıkartılmaktadırlar. Laktasyon süresi, laktasyon süt verimi ve günlük süt verimi yaklaşık olarak sırasıyla 240 gün, 1000-1200 litre ve 5 litre olarak saptanmıştır. Yetiştiricilerin %76.2’ si sütü mandıraya farklı süt ürünleri üretimi için teslim ederken, %23.8’ i ise kendi çiftliklerinde süt ürünleri üretimi yapmaktadır. Manda yetiştiriciliği faaliyetinde süt üretimi öne çıkmakta, erkek ve yaşlı mandalar ise kasaplık olarak değerlendirilmektedir. Bölgenin çevreyle ilgili avantajlarını daha iyi değerlendirmek, elde edilen ürünleri katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmek için daha fazla çabanın gösterilmesi gerekmektedir. Bu yöndeki yaklaşımlar kırsal kalkınmaya önemli katkı sağlayacağı gibi özellikle kadın işgücünü burada daha etkin kullanımı ile öncelikle bölge, daha sonrada ülke mandacılığına önemli katkılar sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

For Example, In The Area Of The City Of Birmingham, The City Of Birmingham, The City Of Birmingham, The City Of Birmingham, The City Of Birmingham.
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, the importance of manda cultivation in the Karaoğlan district where the eco-agro tourism project was carried out in the Uluabat lake water area tampon area in the district of Bursa or Mustafakemalpaşa has been attempted to reveal. This area is considered to have a significant part of the Bursa or Manda existence. The research was conducted in the form of an survey work with 21 business owners who continue this activity. In order to reveal the structural status of the manda farming in the region, questions were addressed under four main titles, including the socio-economic structure of the enterprises, farming, feed, produced products and marketing. It is 2/3 of the current stock in the business. 95 percent of. In the 2nd century, the planting is carried out as an original activity and they are brought to the village in a joint crowd. Lactation time, breast milk production and daily milk production are estimated at approximately 240 days, 1000-1200 liters and 5 liters respectively. 76.2 percent of farmers deliver milk to mandria for the production of different dairy products, while 23.8 percent produce milk products in their own farms. The production of milk is prominent in the activity of the mammal cultivation, while the male and the elderly mammals are considered to be misery. To better evaluate the environmental benefits of the region, more effort is needed to convert the produced products into high added value products. The approaches in this direction will make a significant contribution to rural development, especially with the more effective use of women’s labour here, first the region, later the country’s mandacy will make a significant contribution.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Hayvansal Üretim

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 2.127
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini