Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Okul Yöneticilerinin Eğitimde Toplam Kalite Yönetimine İlişkin Algılarının İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, okul yöneticilerinin eğitimde toplam kalite yönetimine ilişkin algılarını incelemektir. Araştırma, betimsel tarama modeli şeklinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini 2020-2021 eğitim öğretim yılında Şanlıurfa ili Akçakale, Harran ve Siverek İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine bağlı anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde görev yapan 491’i müdür ve 806’sı müdür yardımcısı olmak üzere toplam 1297 okul yöneticisi, örneklemini ise evren içerisinden okul türlerinden seçkisiz bir şekilde elde edilen 307 okul yöneticisi oluşturmaktadır. Veriler, “Toplam Kalite Yönetimi Algılama Ölçeği” kullanılarak toplanmıştır. Araştırmada frekans (f), yüzde (%), aritmetik ortalama, standart sapma değerleri SPSS ve Jamovi Programı kullanılarak hesaplanmıştır. Daha sonra alt problemlerde bahsedilen çeşitli grupların Toplam Kalite Yönetimine ilişkin algıları arasında grupların düzeylerine göre farklılık olup olmadığı incelenmiştir. Anlamlılık kontrolü için farklılıklar arası hata payı 0,05 manidarlık düzeyinde sınanmıştır. Araştırmanın sonucunda okul yöneticilerinin toplam kalite yönetimine ilişkin algılarının olumlu olduğu belirlenmiştir. Ayrıca okul yöneticilerinin toplam kalite yönetimine ilişkin algılarının yöneticilik türü, cinsiyet ve kıdem değişkenleri açısından istatistiksel açıdan anlamlı bir farklılık göstermediği sonucuna ulaşılırken yönetici olarak çalışma süresi bakımından anlamlı farklılık bulunduğu belirlenmiştir. Söz konusu sonuçlar farklı çalışmalarla karşılaştırılarak tartışılmış ve bu doğrultuda öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.532
2023 Impact/Etki : 0.278
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi