Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
ÇELİK ÇAPRAZ ELEMANLARIN ELASTİK ÖTESİ BURKULMA DAVRANIŞLARININ FARKLI MODELLEME YAKLAŞIMLARI İLE İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çelik taşıyıcı yapısal sistemlerinin yatay yükler altında enerji tüketmesi ve bu yükler altında elastik ötesi davranışları; sisteme bağlanan çelik çapraz elemanların kesit geometrisine, eleman boyuna, çerçeve gözü içerisindeki bağlantı düzenine bağlı olarak değişebilmektedir. Yatay yük taşıyıcı sistemin elastik ötesi davranışını sistemin çelik çapraz elemanlarının elastik ötesi davranışından bağımsız düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle çelik çapraz elemanların elastik ötesi davranışlarının bilinmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Bu çalışmada çelik çapraz elemanların elastik ötesi davranışlarının güvenilir ve gerçekçi olarak modellenebilmesi amacına yönelik olarak; çerçeve sistemden izole edilmiş basınç elemanı ve çerçeveye merkezi bağlı çapraz perde elemanı olarak ele alınarak araştırılmaya çalışılmıştır.  Çalışmada çapraz elemanlar kesit geometrisi hücre elemanlara bölünerek, yayılı plastisite teorisi ve kuvvet tabanlı çerçeve elemanı yaklaşımı kullanılarak modellenmiştir. Çapraz elemanın çerçeve elamanı ile olan bağı; bağ plakasının çapraz uçlarında elastik ötesi davranış gösteren eleman, plakanın düzlem dışına dönebilen mafsal eleman ve bağ plakasının çapraz uçlarında modellenmediği kabullerine dayanan üç farklı durum esas alınmıştır. Modellemelerin sonuçları, tekil basınç elemanının statik iteme ve çevrimsel yükleme altındaki ve ters V merkezi çaprazlı çerçeve sistemin tek modlu itme yükü altındaki değerleri göz önüne alınarak elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Elastic Over-Burculation Behavior of Steel Circuit Elements Review with Different Modeling Approaches
2018
Yazar:  
Özet:

The energy consumption of the steel carrier structural systems under horizontal loads and the elastic transversal behavior under these loads can vary depending on the cutting geometry of the steel cross elements connected to the system, the element length, the connection order within the frame eye. It is impossible to consider the over elastic behavior of the horizontal load carrier system independently of the over elastic behavior of the system’s steel cross elements. Therefore, the knowledge of the elastic transversal behavior of the steel cross elements is of particular importance. In this study, the aim of the elastic transversal behavior of the steel cross elements is to be reliably and realisticly modeled; the pressure element isolated from the frame system and the cross wire element linked to the frame center have been tried to be investigated by dealing with.  In the study, cross-elements were modeled by dividing the cutting geometry into cell elements, using the spread plasticity theory and the force-based frame element approach. The link with the frame elamine of the cross element; the element that shows elastic transversal behavior at the cross ends of the joint plate is based on three different situations based on the admission that the joint plate cannot be modeled at the cross ends of the joint plate and the mafsal element that can be turned outside the flat plate. The results of the modeling were obtained taking into account the values of the single pressure element under the static push and the circuit load and the reverse V center cross frame system under the single mode push load.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.117
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi