Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
On the investigation of providing space truss roofs with ductility until failure under monotonically increasing vertical loads
2020
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada uzay kafes çatı sistemlerinin çeşitli yük birikme senaryoları altındaki doğrusal olmayan davranışı, çubuk eleman başlangıç kusurları ve çubuk eleman narinlikleri de dikkate alınarak incelenmiştir. MERO düğüm noktasına sahip iki adet örnek uzay kafes çatı sistemi OpenSEES yazılımı üç boyutlu olarak modellenerek analizler gerçekleştirilmiştir. Bulonlar, somunlar ve düğüm noktası kürelerinden oluşan her bir çubuk elemanın davranışı tekil çubuklar üzerinde tanımlanarak genel sisteme aktarılmıştır. Her bir çubuk elemanın eksenel yük-yerdeğiştirme davranışları çevrimsel tekrarlı yükler altında analizler gerçekleştirilerek elde edilmiştir. Genel sistem analizleri çatının tamamında, yarısında ve dörtte birinde yağmur suyu veya kar yükü yığılmalarını yansıtacak şekilde belirlenen yükleme altında gerçekleştirilmiştir. Analizler sonucunda uzay kafes çatı sistemlerinin yük yığılmalarına karşı hassas oldukları ve lokal bölgelerde oluşan yük yığılmalarının sistemin taşıma kapasitesini düşürdüğü görülmüştür. Bunun yanında, en ekonomik kesitlerle boyutlandırılan sistemde göçme basınç çubuklarının burkulması ile gevrek bir şekilde meydana gelmiştir. Ayrıca, çalışma kapsamında başlangıç kusurlarının çubuk elemanların basınç kapasitelerini düşürdüğü görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.935
Atıf : 3.953
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi