Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 51
 İndirme 7
Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) Eğitim İçeriklerinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ÖBA’yı tanıtmak ve platformdaki hizmet içi eğitim içeriklerini değerlendirmektir. Bunun için araştırma durum çalışmasına göre yürütülmüştür. Öğretmenlerle görüşmeler yapılmış ve ÖBA platfomu incelenmiştir. Elde edilen veriler içerik analizine göre çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda öğretmenlerin ÖBA platformuna olumlu yaklaşım içinde oldukları belirlenmiştir. Platform kullanışlı, işlevsel ve ergonomik tasarlanmıştır. Öğretmenler ÖBA'daki eğitimlerin yetersiz olduğunu belirtmişlerdir. Eğitimlerin yetersizliğinin gerekçeleri olarak Türkçe branşı temelli eğitim sayısının az olması, eğitim çeşitliliğinin sınırlı olması ve eğitimlerin tek düze bir anlatım ile aktarılmasıdır. ÖBA’da 149 eğitimin olduğu belirlenmiştir. Bu eğitimlerin 10’u Türkçe alan bilgisi, 39’u eğitim bilimleri, 47’si genel kültür ve 53’ü diğer alan eğitimleri ile ilgilidir. ÖBA’daki Türkçe alan eğitimleri masal anlatıcılığı, Osmanlı Türkçesi, Türkçenin kullanımı ve diksiyon, kurmaca metin yazma eğitimi ve hızlı okuma ile ilgilidir. Eğitim bilimleri teması altında toplanan eğitim içerikleri rehberlik, uzaktan eğitim, duygu eğitimi, eğitim yönetimi, öğretim ilke ve yöntemleri, aday öğretmen yetiştirme, sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme, pedagoji ve öğretmen kariyer basamakları ile ilgilidir. Türkçe alan bilgisine yönelik eğitimlerin az, dil becerilerine yönelik eğitimlerin yetersiz olduğu sonucuna ulaşılmıştır. ÖBA’nın esnek yapısı, hizmet içi eğitimlerin maliyetlerini azaltması ve geliştirilebilir bir platform olması nedeniyle hizmet içi eğitimlerin daha kolay ve etkili yapılmasını sağlayabileceği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Teacher Information Network (OBA) Education Content Review
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to promote the ÖBA and evaluate the service-in-service training content on the platform. The research has been carried out according to the situation. Talks with teachers were conducted and the platform was studied. The data obtained is analyzed according to the content analysis. The research has found that teachers are in a positive approach to the OBA platform. The platform is convenient, functional and ergonomically designed. The teachers said that the training in the UBA was insufficient. The reason for the lack of education is that the number of education based on the Turkish branch is low, the diversity of education is limited and the education is transmitted with a single level of narration. There are 149 educational institutions in the UK. 10 of these courses are related to Turkish field knowledge, 39 are related to educational sciences, 47 are related to general culture and 53 are related to other fields of education. The Turkish field training in ÖBA is related to narrative, Ottoman Turkish, Turkish use and diction, text writing training and fast reading. The educational contents gathered under the theme of educational sciences are related to guidance, distance learning, emotional education, education management, teaching principles and methods, candidate teacher training, class management, measurement and evaluation, education and teacher career stages. The result is that less training in the field of knowledge in Turkey, less training in the field of language skills is not sufficient. It can be said that the flexible structure of the OBA can make it easier and more efficient because it reduces the cost of service training and is a platform that can be developed.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.115
2023 Impact/Etki : 0.464
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi