Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 106
 İndirme 24
GÖRME ENGELLİ BİREYLERDE SPORUN DENGE VE YÜRÜME MESAFESİ ÜZERİNE ETKİSİ
2017
Dergi:  
Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı; görme engelli bireylerde sporun denge ve yürüme mesafesi üzerine etkisini incelemektir. Çalışmaya yaş ortalaması 14,31 ± 4,12 olan, 35 erkek, 23 kadın olmak üzere toplam 58 deneğin katılımı ile gerçekleşmiş olup iki gruba ayrılmıştır. 1. Grup; 5 yıl deneyimli n=31 görme engelli milli goalboll ve yüzme sporcularından, 2. Grup kontrol grubu olarak n=27 görme engelli sedanter deneklerden oluşmaktadır. Her iki grup arasında görme engel derecelerine göre B1 hiç görmeyen , B2 el şeklini algılayabilirler ancak görme keskinliği 20/600’den daha iyi değildir ve B3 20/600-60/600 görme gücüne sahiplerdir şeklinde sınıflandırma yapılmıştır. Katılımcıların denge ve yürüme mesafeleri Berg denge skalası ve 6 dakika yürüme testi ile değerlendirilmiştir. Verilerin analizlerinde ikili karşılaştırmalar için Mann Whitney U testi, çoklu karşılaştırmalar için Kruskal Wallis H testi ve post hoc testi olarak Mann Whitney U kullanılmıştır. Anlamlılık düzeyi p

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Sport On Balance and Walki̇ng Di̇stance Wi̇th Vi̇sually Impai̇red People1
2017
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to investigate the effect of sports on balance and walking distance in visual impairment peoples. The average age of the study was 14,31 ± 4,12 with the participation of 58 individuls, 35 men and 23 women and assigned to two groups. Group 1, included 31 subjects who have visual impairments and become to graded the B1, B2 and B3 in national goalball and swimming team,experienced 5 years, and group 2, included 27 sedantary subjects who have visually impairments and become to graded the B1 total blind , B2 they may perceive the shape of the hand, but the visual acuity is not better than 20/600 and B3 20 / 600-60 / 600 have sight The subject’s balance and walking distance were assessed with Berg balance scale and 6 minute walking test. The data were evaluated using Mann Whitney U test for paired comparisons, Kruskal Wallis H test for multiple comparisons and Mann Whitney U as post hoc test were used in the analyzes of the data. The level of significance was taken as p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 498
Atıf : 1.153
Quarter
Spor Bilimleri Temel Alanı
Q2
13/40

Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi