Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Hemşirelik Öğrencilerinin Pandemi Sürecinde Uzaktan Tamamlanan Mesleki Bir Dersin Uygulama Telafisine İlişkin Görüşleri
2022
Dergi:  
Journal of Higher Education and Science
Yazar:  
Özet:

Çalışmada, pandemi sürecinde uzaktan tamamlanan mesleki bir dersin uygulama telafisine ilişkin hemşirelik öğrencilerinin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Tanımlayıcı nitelikteki çalışma, bir devlet üniversitesinin hemşirelik bölümünde ikinci sınıf düzeyinde öğrenim görecek 133 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Çalışma verileri, iki haftada gerçekleştirilen uygulama telafisi sonrasında Tanımlayıcı Özellikler Formu ve Uygulama Telafisine İlişkin Görüş Formu kullanılarak çevrimiçi ortamda toplanmıştır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistikler, Wilcoxon İşaretli Sıralar Testi ve Kruskal Wallis Testi kullanılmıştır. Anlamlılık düzeyi p<0,05 kabul edilmiştir. Öğrencilerin genel olarak uygulama telafisinden memnun oldukları belirlenmiş olup, %39,1’i beceri uygulamalarını birebir yapabilmek için telafiye katıldığını belirtmiştir. Uygulama telafisi sonrasında öğrenciler büyük oranda kendilerini daha yeterli hissettiklerini, özgüvenlerinin arttığını ve programın daha iyi öğrenmede etkili olduğunu ifade etmişlerdir. Uygulama telafisi öncesi ve sonrası beceri uygulama yeterliliğine yönelik öğrencilerin subjektif değerlendirmeleri arasında farklılığın olduğu (p<0,05) saptanmıştır. Öğrenciler uygulama telafisine ilişkin kendilerine daha fazla uygulama yapma olanağı sunulmasını önermişlerdir. Çalışmada mesleki derse yönelik gerçekleştirilen uygulama telafisine ilişkin olumlu sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu bulgular doğrultusunda pandemi döneminde uzaktan tamamlanan mesleki derslere yönelik alternatif uygulama olanaklarının planlanması önerilmektedir

Anahtar Kelimeler:

Nursing Students’ Views Towards The Compensatory Training Of A Vocational Course Completed Remotely During The Pandemic Process
2022
Yazar:  
Özet:

In the study, it was aimed to determine the views of nursing students about the compensatory training of a vocational course completed online during the pandemic process. The descriptive study was conducted with 133 students who will study in the second-year of the nursing department of a state university. The data were collected online using the Descriptive Characteristics Form and the Opinion Form on the Practice Compensation after the compensatory training completed within two weeks. Descriptive statistics, Wilcoxon Signed Rank Test and Kruskal Wallis Test were used for data analysis. It was determined that the students were generally satisfied with the compensatory training, and 39.1% of them stated that they participated in the compensatory training in order to practice skills one-on-one. After the compensatory training, the students stated that they felt more competent, their self-confidence increased, and the compensatory training was effective for learning. It was determined that there was a difference (p<0.05) between the students’ subjective evaluations of skill proficiency before and after compensatory training. Students suggested that more opportunities to practice should be offered for them. In the study, positive results have emerged regarding the compensatory training for the vocational course. It is recommended to plan alternative practice opportunities for vocational courses completed remotely during the pandemic period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Higher Education and Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 623
Atıf : 5.259
2023 Impact/Etki : 0.4
Journal of Higher Education and Science