Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 122
 İndirme 44
Çevirim-içi Yapılan Web 2.0 Araçları Öğretiminin Sınıf Öğretmeni Adaylarının Matematik Ders Planlarına Yansıtma Durumlarının İncelenmesi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) hastalığının yaygınlaşması nedeniyle 11 Şubat 2020 tarihinde salgın COVID-19 Pandemisi olarak ilan edilmiştir. Uzaktan eğitimin ve çevrim-içi derslerin yaygın olduğu bu günlerde, sınıf öğretmeni adaylarını geleceğe hazırlamak önemli görülmektedir. Bu kapsamda Ankara’da bir devlet üniversitesinin sınıf öğretmenliği programının 3.sınıfına devam eden öğrencilerin, Matematik Öğretimi I Dersinin “bilgi teknolojilerini kullanır” yeterliliğine yönelik olarak, yeni nesil WEB 2.0 araçlarını eğitimde kullanamadıkları tespit edilmiştir. Problemin belirlenmesinde; öğrencilerin dersin gereği olarak hazırlanan matematik ders planları incelenmiştir. 20 öğrencinin her ne kadar teknolojilerden (youtube, Word, power point vb) yararlansalar da WEB 2.0 araçlarını ders planlarında kullanmadıkları tespit edilmiştir. Ayrıca görüş formunda; öğrenciler teknolojik araçları sık kullandıklarını, eğitim sürecinde kullanılmasının gerekli olduğunu ancak yeni nesil teknolojik araçları yeterince bilmediklerini teyit etmişlerdir.  Bu eksikliği gidermek için dersin öğretim elemanı bir eylem araştırma deseni tasarlamıştır. Öğrencilere bu desenin uygulama aşamasında 14 kategoride toplam 29 WEB 2.0 aracı öğretimi gerçekleştirilmiştir. Öğretim Pandemi sürecinde uzaktan yapılmıştır. Çalışmaya gönüllü ve teknolojik alt yapı uygunluğu olan 10 öğrenci katılabilmiştir. Yapılan öğretimde, “Zoom”, “Padlet” ve “Google form” uygulamalarından yararlanılmıştır. Veriler betimsel ve doküman analizi yöntemleriyle analiz edilmiştir. Uygulama sonrasında eğitime katılan sınıf öğretmeni adaylarının tamamı ders planı hazırlarken WEB 2.0 araçlarını ders planı alt başlıklarına uygun bir şekilde kullandıkları görülmüştür. Süreç sonunda görüş olarak; ders planı hazırlarken teknoloji destekli materyal hazırlamada kendilerini yeterli hissettiklerini ve ders planlarında WEB 2.0 araçlarını aktif kullanacaklarını ifade etmişlerdir. Ayrıca katılımcılar, bu araçları eğitici oyun, sunu, e-kitap, sınav, video, animasyon, karikatür ve ders planı hazırlama amacıyla kullandıklarını; bu araçları kullanma konusunda tercih etme nedenlerini ise, ilgi çekici, eğlenceli, mesleğe hazırlık, bilme, zengin uyarıcılar, öğretici, kullanışlı, erişim kolaylığı ve etkinlik temelli olması şeklinde ifade etmişlerdir. Çalışmanın daha büyük gruplarla tekrarlanması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Translated Web 2.0 Tools Review Of The Conditions Of Reflection Of Class Teacher Candidates In Mathematics Curriculum
2021
Yazar:  
Özet:

The World Health Organization (WHO) has declared the COVID-19 pandemic on February 11, 2020 due to the spread of the new type of coronavirus disease (2019-nCoV). In these days where distance learning and online courses are widespread, it is important to prepare class teacher candidates for the future. In this context, students who continue to the 3rd grade of the class teaching program of a state university in Ankara, Mathematics Teaching I Course " Using Information Technology In terms of their qualification, the new generation of WEB 2.0 tools have been found to be unable to be used in education. In determining the problem; the students’ mathematics curriculum prepared according to the course was studied. Although 20 students benefit from the technologies (youtube, Word, power point, etc.) they have not been able to use the WEB 2.0 tools in their curriculum plans. Also in the view form; students have confirmed that they use technological tools frequently, that they need to be used in the training process but they do not know enough of the new generation of technological tools.  To solve this lack of teaching. Action research plan has designed. In the application phase of this pattern, students were taught a total of 29 WEB 2.0 tools in 14 categories. The teaching was done in the Pandemia process. 10 students who are volunteer and technological sub-structure suitable to participate in the study. In the teaching, they used the "Zoom", "Padlet" and "Google form" applications. The data was analyzed using visual and documentary analysis methods. After the application, the class teacher candidates who participated in the training all prepared a curriculum while using the tools WEB 2.0 in accordance with the subtitles of the curriculum. At the end of the process, as a view; they expressed themselves sufficient in the preparation of technology-backed materials while preparing the curriculum and will actively use the tools WEB 2.0 in the curriculum. The participants also expressed their use of these tools for the preparation of educational games, presentations, e-books, exams, videos, animations, cartoons and curriculum; while their reasons to choose to use these tools are interesting, fun, preparation for the profession, knowledge, rich stimulators, instructive, useful, easy access and based on activity. It may be recommended to repeat the study with larger groups.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.098
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini