Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 631
 İndirme 99
 Sesli Dinleme 5
AHMET HAMDİ TANPINAR’IN POETİKASI VE ‘HER ŞEY YERLİ YERİNDE’ ADLI ŞİİRİNİN TAHLİLİ
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ahmet Hamdi Tanpınar, Türk edebiyatının çok yönlü yazarlarından biridir. Farklı metin türlerinde de kendini ispatlayan Tanpınar, kendini her şeyden evvel şair olarak görür. Çocukluğunu ve gençliğini babasının mesleği nedeniyle farklı şehirlerde geçiren Tanpınar’ın bu şehirlerdeki izlenimleri estetiğini oluşturmasında etkilidir. Ayrıca tanıdığı ve sevdiği insanların özellikle hocası Yahya Kemal’in tesiri vardır. Sonuçta şiirde duygu ve musiki unsurlarına önem vermesi, rüya motifi, zaman ve sonsuzluk, zıtlıklar, dilde mükemmeliyet poetikasının anahtar kelimeleridir. Tanpınar’ın poetika adıyla yayımladığı herhangi bir eseri yoktur. Şiir hakkındaki görüşlerini, çeşitli dergi ve gazetelerde yazmıştır. Bu makalelerini Zeynep Kerman, Edebiyat Üzerine Makaleler adıyla yayıma hazırlamıştır. Antalyalı Genç Kıza Mektup ve Kerkük Hatıraları isimli yazılarında poetik düşüncelerini ve bu düşüncelerin temelini dile getirir. Mektupları, günlükleri, röportajları ve şiirleri poetikasının ilk elden kaynaklarıdır. Bu çalışmanın amacı Tanpınar’ın poetikasını tasnif etmek ve ‘Her Şey Yerli Yerinde’ adlı şiirini poetikasına uygunluğu açısından tahlil etmektir.

Anahtar Kelimeler:

Ahmed Hamdi Tanpinar's Poetics and the Thesis of 'Everything in Local Place'
2020
Yazar:  
Özet:

Ahmet Hamdi Tanpınar is one of the multi-faceted writers of Turkish literature. The poet, who sees himself in different kinds of texts, sees himself first of all as a poet. Tanpınar, who spent his childhood and youth in different cities because of his father's profession, is effective in creating the aesthetics of his impressions in these cities. There is also the assembly of the people he knows and loves, especially his teacher Yahya Kemal. After all, his attention to the emotions and musical elements in poetry, the motivation of dreams, time and eternity, contradictions, the keywords of poetry of perfection in language. There is no book published by Tanpınar under the name Poetry. He has written his opinions about poetry in various magazines and newspapers. These articles have been published by Zeynep Kerman, with the title of Articles on Literature. In his writings called Letter to the Young Girl of Antalya and Kirkuk Memories, he expresses his poetic thoughts and the basis of these thoughts. His letters, diaries, interviews and poems are the first-hand sources of poetry. The purpose of this study is to classify Tanpınar's poetry and to evaluate his poem "Everything in the Indigenous Place" in terms of its poetry.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.778
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi