Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 28
Yabancılara Türkçe Öğretiminde Kullanılan Sınıf İçi Etkinliklerine Yönelik Öğrenci ve Öğretmen Görüşleri
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Çeşitli etkinliklerin sınıfta kullanımı, dil öğretimi sürecinde oldukça önemlidir. Etkinlikler sayesinde öğrencilerin aktif katılımları artarak farklı becerilere dair kazanımlarında önemli katkı sağlayabilir. Bu bağlamdan hareketle, sınıf etkinlikleri, dil öğretimi sürecinde farklı dil becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanmakta ve derslerde uygulanmaktadır. Güncel konularla ilgili tartışma ortamı oluşturma, drama ve beyin fırtınası gibi birbirinden farklı etkinlikler derslerdeki öğrenme atmosferi üzerinde olumlu etkiler oluşturarak yabancı dil öğretimi konusunda oldukça yararlı olmaktadır. Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde de çeşitli sınıf etkinlikleri öğretmenler tarafından hazırlanmakta ve kullanılmaktadır fakat sınıfta ne tür etkinliklerin oluşturulup kullanılacağı konusunda seçim yapılırken öğrencilerin tercihlerinin ne derecede dikkate alındığına dair net bulgular mevcut değildir. Ayrıca, öğrencilerin ve öğretmenlerin sınıf içinde kullanılan etkinliklere yönelik tercihleri arasında ne tür benzerliklerin ve farklılıkların olduğuna dair yeterli alan araştırması da mevcut değildir. Bu sebeple, bu araştırma yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde sınıf içi etkinliklerinin kullanımına yönelik öğrencilerin ve öğretmenlerin tercihlerini ortaya koymayı amaçlamıştır. Bu kapsamda, bu alanda eğitim gören öğrencilere ve görev yapan öğretmenlere sınıf içinde yapılan etkinliklere ilişkin tercihlerinin belirlenmesi için bir anket uygulanmıştır. Bu anket 6’lı Likert tipi ölçekle hazırlanmış 54 sorudan oluşmakta ve bu sorulara ilaveten katılımcılara anketteki etkinliklere ilişkin görüşlerinin tespit edilmesi amacıyla açık uçlu sorular sorulmuştur. Anket aşamasından sonra, katılımcıların yanıtlarının analizi SPSS programında t-testlerle yapılarak her bir sınıf etkinliğine dair tercihler karşılaştırılmış ve öğrenci-öğretmen tercihleri arasındaki benzerlikler ve farklılıklara ilişkin değerlendirmeler yapılmıştır. Bulgulara göre, çalışmada belirlenen 54 sınıf içi etkinliğinden 17’sinde anlamlı derecede uyumsuzluk olduğu belirlenmiştir. Diğer taraftan, geri kalan etkinlikler incelendiğinde sınıf içinde öğrencilerin yapmayı istediği etkinlikler ile öğretmenlerin kullandığı etkinlikler arasında genel anlamda bir uyum olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Student and Teacher Opinions on Classroom Events Used in Turkish Teaching to Foreigners
2020
Yazar:  
Özet:

The use of various activities in the classroom is very important in the language teaching process. Thanks to the events, the increased active participation of students can make a significant contribution to the achievement of different skills. From this context, class activities are prepared and applied in courses with the aim of developing different language skills in the language teaching process. The creation of a discussion environment on current topics, different activities such as drama and brain storm are very useful in foreign language teaching, creating positive effects on the learning atmosphere in the classes. As a foreign language in Turkish teaching, various class activities are prepared and used by teachers, but there are no clear findings about how much the preferences of the students are taken into account when the choice of what kind of activities will be created and used in the class is made. Furthermore, there is also no sufficient field research on what kind of similarities and differences there are between the preferences of students and teachers towards the activities used in the classroom. Therefore, this research aims to reveal the preferences of students and teachers towards the use of their classroom activities in Turkish teaching as a foreign language. In this context, a survey was implemented to determine the preferences of students and teachers who are trained in this field regarding the activities carried out in the classroom. This survey consists of 54 questions prepared on a Likert-type scale of 6 and open-end questions were asked to the participants in addition to these questions in order to identify their views on the activities in the survey. After the survey phase, the analysis of the participants’ answers was done with the T-Test in the SPSS program and the preferences for each class activity were compared and the comparisons and differences between the student-learer preferences were evaluated. According to the findings, 17 of the 54 class activity identified in the study were significantly incompatible. On the other hand, when the rest of the events are studied, it has been found that there is a general harmony between the activities that students want to do within the classroom and the activities that teachers use.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.127
Turkish Studies Educational Sciences