Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
Kıraat İlminde Tevâtür Olgusuna Farklı Bir Yaklaşım
2021
Dergi:  
Uludağ İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslâmî ilimler kapsamında rivayetlerin kabul edilirlik derecesini ifade etmek üzere ilim adamları tarafından çeşitli terimler kullanılmıştır. Bu terimler içinde tevâtür terimi rivayetlerin en üst düzeydeki kabul derecesini ifade etmektedir. Tevâtür meselesinin özellikle erken dönem usûl alimlerinin gündeminde olduğu görülmekle birlikte farklı ilim dallarının terminolojisinde aynı terimlere rastlamamız tabiidir. Bu terimlerin ilgili ilim dalında hangi anlamı karşıladığını tespit etmek, kavramı o alandaki çerçevesine oturtmak ve kıraatlerin mütevâtirliğinin ne ifade ettiğini ortaya çıkarmak, doğru bir anlayış açısından önemlidir. Bu sebeple İslâmî ilimlerin çeşitli dallarında görülen tevâtür teriminin kıraat ilminde ne anlam ifade ettiği bu çalışmamızda ele alınacaktır. Ayrıca hadis ve usûl âlimlerinin bu terime yükledikleri anlamla kıraat ulemâsının mütevâtir terimini anlayışları arasında hangi yönlerden farklılıklar bulunduğu üzerinde durulacaktır. Böylece kıraat ilminde kullanılan tevâtürün diğer ilim dallarında anlaşıldığı gibi bir tevâtür olmadığı ortaya konulacak ve kıraatlerle ilgili yanlış mefhumların giderilmesinde ve bu terimle ilgili bir anlam kaymasının önlenmesinde çalışmamızın kıraat ilmi alanına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Kıraat İlminde Tevâtür Olgusuna Farklı Bir Yaklaşım
2021
Yazar:  
Özet:

The Islamic science has been used by the scientists to express the degree of acceptance of the righteous. In these terms, the term “Tevatür” refers to the highest level of acceptance of the rivates. It is obvious that the question of Tevatür is in the agenda of the early periods of the scientists, but we find the same terms in the terminology of different branches of science. It is important to identify what the meaning of these terms in the relevant field of science, to put the concept in the framework of that field and to reveal what the humility of the breaks means, from the point of view of the correct understanding. This is why the Islamic science will be discussed in the various branches of the term "Tawatür" which is meaningful in the curvature of knowledge. There is also a distinction between the truth and the truth and the truth and the truth and the truth and the truth and the truth and the truth and the truth and the truth and the truth and the truth. Therefore, it will be revealed that the Tevatour used in the curvature will not be a Tevatour as understood in the other branches of science, and it is believed that our work will contribute to the curvature field in removing the wrong mefums related to curvature and in preventing a change of meaning related to this term.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uludağ İlahiyat Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 2.074
2023 Impact/Etki : 0.069
Uludağ İlahiyat Dergisi