Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 38
 İndirme 1
ENFLASYON VE EKONOMİK BÜYÜME: OECD ÜLKELERİ İÇİN DİNAMİK PANEL EŞİK ETKİ ANALİZİ
2019
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Hansen 1999 tarafından geliştirilen panel eşik değer analizi kullanılarak 27 OECD ülkesinde 2000-2014 dönemi için enflasyon ile ekonomik büyüme arasındaki ilişkinin doğrusal olup olmadığının tespit edilmesi amaçlanmıştır. Elde edilen bulgular, enflasyon ile ekonomik büyüme arasında doğrusal bir ilişki olmadığına ve enflasyon için tek eşik değer bulunduğuna dair güçlü kanıtlar sunmaktadır. Bu sonuç, enflasyon oranlarına bağlı olarak ekonomik büyümenin farklı şekillerde etkilenebileceğini göstermektedir. Analizde incelenen ülke grubu için enflasyon oranı %3,286 seviyesinin üzerine çıktığında; enflasyon, ekonomik büyümeyi negatif etkilerken bu seviyenin altında ise etki tersine dönmektedir. Bu yüzden OECD ülkelerinde yüksek enflasyona neden olabilecek politikalardan vazgeçilmeli ve politika yapıcıların öncelikli hedefi fiyat istikrarı olmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Inflation and Economic Growth: Dynamic Panel Impact Analysis for OECD Countries
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, using the panel horizontal value analysis developed by Hansen in 1999, the aim was to determine whether the relationship between inflation and economic growth for the 2000-2014 period was linear in 27 OECD countries. The findings present strong evidence that there is no linear relationship between inflation and economic growth and that there is a single margin for inflation. This result shows that economic growth can be influenced in different ways depending on inflation rates. When the inflation rate for the group of countries examined exceeds the level of 3,286%, the inflation affects economic growth negatively, while below this level, the effect turns the reverse. Therefore, the OECD countries should abandon policies that may lead to high inflation, and the policy makers should prioritize price stability.

Anahtar Kelimeler:

Inflation and Economic Growth: Dynamic Panel Threshold Effect Analysis For Oecd Countries
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims at investigating whether the relationship between inflation and economic growth is linear or not for the period 2000-2014 in 27 OECD countries. By following the panel threshold analysis proposed by Hansen 1999 , one may claim that there is a nonlinear relationship between inflation and economic growth with a single threshold value of inflation. This finding implies that the economic growth effect of inflation is conditioned by the level of inflation. Effectively, we show that inflation exerts a positive influence on economic growth when inflation is below 3.286%, while inflation negatively affect economic growth for inflation rate above 3.286%. The main implication of this study is that policy makers need to pursue monetary policy consistent with lower and more stable inflation

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 997
Atıf : 9.127
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi