Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 4
TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ GÖÇMENLERİN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ARACILIĞIYLA SOSYAL UYUMUNUN ARTIRILMASI
2021
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç hareketlerinin 2000’li yıllar sonrasında küresel ölçekte artması ülkelerin göçmen uyum politikalarının önemini artırmıştır. Mesleki ve teknik eğitim, sunduğu esnek çözümler ile birçok ülkede göçmenlerin uyumunu sağlamak için sık kullanılan araçlardan biridir. Mevcut durumda Türkiye yaklaşık 3,9 milyon Suriyeli göçmene ev sahipliği yapmakta ve en fazla göçmenin bulunduğu ülkeler arasında yer almaktadır. Sunduğu yerleşim ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra Türkiye yeni düzenlemeler ve kanunlar ışığında göçmenlerin okullaşma oranlarını artırmak için de önemli bir çaba harcamaktadır. Bu çalışmada Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından mesleki ve teknik eğitim aracılığıyla göçmenlerin uyumunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projelerin uluslararası kuruluşların iyi uygulama örnekleri ve önerileri dikkate alınarak değerlendirilmesi amaçlanmıştır. MEB tarafından uygulanan projelerin göçmenleri mesleki ve teknik eğitimle ilgili bilgilendirme, eğitim sürecine hazırlama, katılımlarını kolaylaştırma ve süreç boyunca destekleme boyutlarında uluslararası ölçütlerle büyük bir uyum içinde olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Increasing The Social Integration Of Syrian Refugees In Turkey Through Vocational Education and Training
2021
Yazar:  
Özet:

The increase in migration movements on a global scale since the 2000s has increased the importance of countries’ integration policies. Due to the flexible solutions it offers, vocational education and training (VET) has been a useful tool to ensure the adaptation of immigrants in many countries. Turkey currently hosts the largest amount of Syrian refugees with a population of around 3.9 million. Besides housing and health supports, Turkey has been doing its best to increase their schooling ratio in the light of new legislation and laws. In this study, we present and evaluate the VET projects carried out by the Ministry of National Education (MoNE) for adaptation of Syrian refugees, considering the best practices and recommendations of international organizations. The results show that the MoNE projects correspond with international criteria by informing refugees about VET, preparing them for the educational process, facilitating their participation, and supporting them throughout their experiences.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 997
Atıf : 9.137
2023 Impact/Etki : 0.354
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi