Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 82
 İndirme 33
Türkiye’deki Suriyeli Göçmenlerin Siyasi ve Hukuki Durumu
2018
Dergi:  
Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suriye’de Arap Baharı’nın etkisiyle başlayan olaylar iç savaşa dönüşmüştür. Bu iç savaştan kaçan ve can güvenliğini sağlamak isteyenler başta komşu ülkeler olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine sığınmışlardır. Suriyeliler Türkiye’ye ilk kez 29 Nisan 2011’de gelmeye başlamış ve sayıları günümüzde yaklaşık 3,5 milyona ulaşmıştır. Hukuki olarak geçici koruma altına alınan Suriyeliler bu süreçte Türkiye’yi ekonomik, politik ve sosyal açıdan oldukça etkilemiştir. Başta temel ihtiyaçlar olmak üzere pek çok hizmet sunulmuş ve maddi olarak milyarlarca dolar harcama yapılmıştır. Ülke yardımseverliği ve insani normlara verdiği değerin yanı sıra dış politikasında benimsediği yumuşak güç yaklaşımıyla her zaman Suriyelilerin yanında olmuştur. Türkiye’nin bu  davranışı uluslararası toplumda takdirle karşılanmış, bazı ülkelerle ilişkilerde iyileşme sağlanmış ve yardım sözleri verilmiştir. Fakat projeler ve fonlarla kısmen sağlanan yardımlar, uluslararası toplumun ilgisizliğiyle istenen seviyeye ulaşamamış ve Türkiye bu konuda yalnız bırakılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi