Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
Buğdayda PCR'a dayalı teknikler için DNA ekstraksiyon protokollerinin karşılaştırılması
2019
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Moleküler biyoloji ve genetik çalışmalar, bitkilerden izole edilmiş yüksek kaliteli DNA gerektirir. Bu nedenle, saf ve yüksek kalitede DNA'nın kısa sürede izolasyonu önemlidir. Bununla birlikte, farklı bitkiler farklı kimyasal bileşime sahip olduklarından, yakın türlerde bile spesifik genomik DNA izolasyon protokolüne ihtiyaç vardır. Buğday için çok sayıda protokol vardır. Bu nedenle, hangi yöntemin daha uygulanabilir, daha güvenli ve daha kolay olduğu belirlenmelidir. Bu amaçla üç DNA ekstraksiyonu protokolü kullanılmıştır. Bu protokollerden elde edilen DNA örneklerinin saflıkları ve konsantrasyonları karşılaştırılmıştır. Elde edilen DNA'nın kalitesi ve miktarı NanoDrop Spektrofotometre (A260 / 280 absorbans) ve agaroz jel elektroforezi ile belirlenmiştir. Ayrıca, ekstrakte edilen DNA'lar polimeraz zincir reaksiyonları (PCR) ile amplifiye edilmiş ve izole edilmiş DNA'ların  PCR reaksiyonları için uygunluğu da belirlenmiştir. Sonuçlar, CTAB DNA ekstraksiyon yöntemiyle diğer protokollere kıyasla buğdayda (Triticum avestivum L.) en yüksek DNA konsantrasyonlarının elde edildiğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Dna Extraction Protocols For Pcr-based Techniques In Wheat
2019
Yazar:  
Özet:

Molecular biology and genetic studies requires high quality DNA isolated from plants. Therefore, isolation of pure and high quality DNA in a short time is important. However, since different plants have different chemical composition, in even close species need specific genomic DNA isolation protocol. There are a large number of protocols for wheat. Therefore, which method is more applicable, safer and easier should be determined. For this purpose three DNA extraction protocols were used. The DNA samples extracted from these protocols were compared for their purity and concentrations. The quality and amount of DNA obtained was determined by NanoDrop Spectrophotometer (A260/280 absorbance) and agarose gel electrophoresis. Additionally DNAs extracted were amplified by polymerase chain reactions (PCR) and the suitability of isolated DNAs for PCR reactions were also determined. The results show that with the CTAB DNA extraction methods were extracted the highest DNA concentrations in wheat (Triticum avestivum L.) compared to other protocols.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.550
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi