Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 10
KARLILIĞI ETKİLEYEN İÇSEL FAKTÖRLER: KÜRESEL HAVACILIK ENDÜSTRİSİNDEN KANITLAR
2021
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin karlılıklarının içsel belirleyicilerinin ortaya koyulması amaçlanmıştır. Veri seti 12 havayolu şirketinin 2009-2016 yılları arasındaki finansal oranlarından oluşmaktadır. Verilerin analizi amacıyla lojistik regresyon yönteminden faydalanılmıştır. Faaliyet karı, net kar, aktif karlılığı ve özsermaye karlılığı oranları bağımlı değişken olarak kullanılırken bağımsız değişkenler cari oran, stok devir hızı, alacakların dönüşüm hızı, ödeme süresi, aktif devir hızı ve borçluluk oranları olarak seçilmiştir. Analiz sonuçlarına göre diğer değişkenler sabitken ortalama cari oran, stok devir hızı ve borçluluk oranlarında gerçekleşen artışların bağımsız değişkenlerin negatif değerler alma olasılığını artırdığı, diğer bağımsız değişkenlerin ise bağımlı değişkenler üstünde tersi bir tesire sahip olduğu ileri sürülebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Internal Factors Affecting The Profitability: Evidence From The Global Aviation Industry
2021
Yazar:  
Özet:

It is intended to reveal the internal profitability determiners of the leading global aviation companies, through this study. The data set consists the financial ratios of 12 aviation companies between 2009 and 2016. Logistic regression method was employed to analyse the data. While “operating margin, net margin, return on asset and return on equity” were used as dependent variables, independent variables were selected as current ratio, inventory turnover, receivables turnover, payables period, asset turnover and debt ratio. The results suggest that, while the other variables are constant, it can be argued that the increases in the average current ratio, inventory turnover, and debt ratio increase the likelihood that independent variables take negative values, while other independent variables have the opposite effect on dependent variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 732
Atıf : 1.867
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS