Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 10
ANAYASA MAHKEMESİ BİREYSEL BAŞVURU KARARLARINDA DEVLET MEMURLARININ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ: HASAN GÜNGÖR, HASAN GÜNGÖR (2) VE ZEKİ ÇINAR BAŞVURULARI
2021
Dergi:  
Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İfade özgürlüğünün korunması demokrasinin en temel gereklerinden biridir; fakat devlet memurluğu statüsü memurların tarafsızlık yükümlülüğü çerçevesinde bu özgürlüğün sınırlanmasına sebep olabilmektedir T.C. Anayasa Mahkemesi, Hasan Güngör, Hasan Güngör (2) ve Zeki Çınar bireysel başvuru kararlarında, devlet memurlarının ifade özgürlüklerini detaylı olarak ele almakta ve ifade özgürlüklerinin ihlal edildiğine karar vermektedir. Bu çalışma ile bu kararların incelenmesi ve bu doğrultuda devlet memurlarının ifade özgürlüğünün değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Freedom Of Expression Of Civil Servants In The Constitutional Court Individual Application Decisions: Hasan Gungor, Hasan Gungor (2) and Zeki Cinar Applications
2021
Yazar:  
Özet:

Protection of the freedom of expression is one of the main requirements of the democracy; however, the civil service status may cause limitation of the freedom of expression within the framework of the impartiality of the civil servants. The Turkish Constitutional Court analyzed the freedom of expression of civil servants in its individual application decisions Hasan Güngör, Hasan Güngör (2) and Zeki Çınar, and decided that the freedom of expression was violated. This paper aims to evaluate these decisions and assess the freedom of expression of civil servants with that regard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 335
Atıf : 1.457
2023 Impact/Etki : 0.071
Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi