Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 58
 İndirme 12
TÜRKİYE’DE YEREL YÖNETİMLERE İLİŞKİN 6360 SAYILI YASANIN KIRSAL ALANLARA ETKİSİ
2019
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

6360 sayılı Yasa ile köyler kentlileştirilerek kır/köy ve kent tanımları birbirinin içine girmiştir. Söz konusu yasanın kırsaldaki belediyelerin kapatılması ve köylerin birer mahalleye dönüştürülmesi sonucunda dün kırsal/köy olan alanlar bir günde kente dönüştürülmüştür. Farklı sosyo-ekonomik ve kültürel nitelikleri bünyesinde barındıran yerleşim mekânları olan kır ve kent arasındaki farklılıklar göz ardı edilerek, yasal bir düzenlemeyle kıra özgü unsurlar yok sayılmıştır. Yasanın getirdiği karmaşıklık ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel anlamda da çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Köyler, kasabalar idari olarak şehir nüfusuna dönüştürülmüş olabilir ancak geçmişten gelen yaşam geleneği halen yaşamaya devam etmektedir. Yasa sadece ekonomik ve siyasi boyutu ile ön plandadır. Dolayısıyla Yasa bireylerin, kültürün ve sosyolojik yaşamın dinamiklerini ve değerlerini dikkate almadan hazırlanmıştır. Yerelde yaşayan halka danışılmadan yapılan Yasa ile tarımsal üretim ve kırsal alanlar tehdit edilmektedir. Büyükşehir yasası ile yerel yönetim anlamında yapılan değişiklikler her alanda olduğu gibi kırsal kesim üzerinde de etkili olmuştur. Ancak belediyelerin kırsal alanlara olan uzaklıkları hizmetin sağlanması açısından endişelerin oluşmasına neden olmaktadır. Özellikle büyükşehir ve ilçe belediyelerinde kırsal alanlarla ilgili nitelikli ve deneyimli personeli birimler oluşturulmalı ve bu birimlere ayrılan bütçenin arttırılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.576
2023 Impact/Etki : 0.16
Kesit Akademi Dergisi