Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 2
Misyoner ve Oryantalist William of Tripoli’nin İslâm ve Hz. Peygamber Hakkındaki İki Eserinin Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hıristiyan Avrupa ile İslâm dünyası arasındaki mücadelenin en yoğun olduğu ve düşmanlığın zirveye ulaştığı zaman, iki asır devam eden Haçlı seferleri dönemidir. Hıristiyan Batı’da, Haçlı seferlerindan sonuç alınamayacağı düşüncesiyle Müslümanların savaşla değil, misyonerlikle Hıristiyanlaştırılabileceği görüşü yaygınlık kazanmıştır. Bunun sonucunda aynı zamanda oryantalizmin başlangıcı veya önemli bir dönüm noktası kabul edilen 12. asırdan itibaren İslâm coğrafyasına Kur’an, Hz. Peygamber ve İslâm kültürü hakkında bilgi sahibi olan misyonerler gönderilmiştir. Bunlardan bir kısmı İslâm ve Hz. Peygamber hakkında bazı eserler yazmışlar ve bu eserler Avrupa’nın İslâm peygamberi hakkındaki kanaatlerinde belirleyici olmuşlardır. Bu makalede, uzun süre İslâm coğrafyasında yaşamış olan William of Tripoli’nin hayatı kısaca ele alınacak ve onun İslâm ve Hz. Peygamer hakkında kaleme aldığı Notitia de Machometo ve De statu Sarracenorum adlı iki eseri tanıtılacaktır. Ayrıca onun İslâm ve Müslümanlar hakkındaki bazı görüşleri ele alınacaktır. Zira yazar, Ortaçağ ve sonrasında Batı’da İslâm ve Hz. Peygamber imajının oluşmasında etkili olmuş bir kişidir.

Anahtar Kelimeler:

The Evaluation Of Two Works Of Missionary and Orientalist William Of Tripoli On Islam and The Prophet
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 325
2023 Impact/Etki : 0.18
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi