Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
FRANSA, İNGİLTERE VE TÜRKİYE'DE İLKÖĞRETİM YABANCI DİL ÖĞRETİM PROGRAMLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
2023
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; Fransa, İngiltere ve Türkiye’de ilköğretim okullarında uygulanan yabancı dil öğretim programlarının karşılaştırmalı olarak incelenmesidir. Araştırmada, ülkelerin yabancı dil öğretim programlarını karşılaştırmak amacıyla betimsel model kullanılmıştır. Bu doğrultuda Fransa, İngiltere ve Türkiye’de ilköğretim okullarında uygulanan yabancı dil öğretim programlarının genel özellikleri, yapısı ve işleyiş, hedef ve davranışlar, içerik, eğitim durumları, sınama durumları açısından benzerlikler ve farklılıklar olarak belirlenmiştir. Veri kaynağı oluşturulurken amaçlı örnekleme tekniklerinden biri olan ölçüt örnekleme tekniği kullanılmıştır. Araştırma verilerinin elde edilmesinde nitel veri toplama yöntemlerinden doküman incelemesi tekniği kullanılmış, verilerin analizinde ise betimsel analiz yöntemi kullanılarak veriler karşılaştırılmıştır. Araştırmanın sonucunda yabancı dil öğretim programları incelendiğinde ilkokullar dahil olmak üzere tüm eğitim seviyelerinde kullanılan farklı yöntemlerin, bireylerin yabancı dil kullanma yeterliliği üzerinde farklı etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Yabancı dil öğretimi sürecinde tek bir yöntemin yeterli olmadığı, bu süreçte takip edilen öğretim programları başta olmak üzere öğretmen eğitimi, materyal seçimi, ders kitapları ve yabancı dil öğrenmeye başlama yaşı gibi faktörlerinde etkili olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Primary School Foreign Language Curriculum Implemented In France, England and Turkey
2023
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to comparatively examine the foreign language teaching programs implemented in primary schools in France, England, and Turkey. In the research, a descriptive model was used to compare the foreign language teaching programs of the countries. In this context the general characteristics, structure and operation, objectives and behaviours, content, education status, and testing situations of foreign language teaching programs implemented in primary schools in France, England, and Turkey were determined in terms of similarities and differences. Criterion sampling technique, which is one of the purposive sampling techniques, was used to create the data source. The document examination technique, one of the qualitative data collection methods, was used to obtain research data, and the data were compared using descriptive analysis method. As a result of the study, it was observed that different methods used in foreign language teaching at all levels, including primary schools, have different effects on individuals' foreign language proficiency. It was concluded that a single method is not sufficient during the foreign language teaching process and that factors such as education programs followed during foreign language education, teacher training, material selection, textbooks, and age of starting to learn a foreign language are effective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 883
Atıf : 6.565
2023 Impact/Etki : 0.19
Erciyes Akademi