Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 10
COVID-19 DÖNEMİNDE BİREYLERİN ALGILADIKLARI STRES İLE ÖRGÜTSEL DESTEK VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
2023
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Algılanan stres, çeşitli sebeplerden dolayı bireylerde oluşan stresi tanımlamaktadır. Yaşanan stres bireylerin yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Pandemi sürecinde bireylerin yaşamları değişmiş ve bu durum bireyleri psikolojik yönden etkilemiştir. Değişen yaşam alanlarından biri ise çalışma hayatıdır. Bu araştırma, bireylerin pandemi sürecinde algıladıkları stresin örgütsel destek ve örgütsel bağlılığa etkisini değerlendirmeyi amaçlamıştır. Araştırma sonucunda bireylerin çalışma düzenine göre normatif bağlılık seviyelerinin farklı olduğu şirketlerden destek alındıkça algılanan stresin düştüğü ve örgütsel bağlılığın arttığı örgütsel destek arttıkça algılanan stresin düştüğü saptanmıştır. Çalışma ile Covid-19 literatürüne katkı sunulması, örgütsel destek ile bireylerin yaşadıkları stresin azaltılmasına yönelik çözüm önerileri getirilmesi ve örgütsel destek, algılanan stres ve örgütsel bağlılık bağlamında farklı bir bakış açısının alana kazandırılması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Relationship Between Stress Perceived By Individuals, Organizational Support, and Organizational Commitment During The Covid-19 Period
2023
Yazar:  
Özet:

Perceived stress describes the stress that occurs in individuals for various reasons. The stress experienced negatively affects the lives of individuals. During the pandemic, individuals' lives have changed, and this situation has affected individuals psychologically. One of the changes has been in the field of working life. This research aimed to evaluate the effect of stress perceived by individuals during the pandemic on organizational support and organizational commitment. As a result of the research, normative commitment levels of individuals are different according to their working order; perceived stress decreases and organizational commitment increases as support is received from companies; it was found that as organizational support increases, perceived stress decreases. The study aims to contribute to the Covid-19 literature, propose solutions to reduce the stress experienced by individuals with organizational support, and bring a different perspective to the field in the context of organizational support, perceived stress, and organizational commitment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.759
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute