Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
İbn Kudâme’nin Hanbelî Mezhebi İçerisindeki Yeri ve el-Muğnî Adlı Eseri
2022
Dergi:  
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hanbelî mezhebine katkıları olan âlimlerden birisi İbn Kudâme’dir. Hanbelî mezhebine birçok katkıda bulunan Kudâme ailesinin bir ferdi olan İbn Kudâme, güçlü münazara kabiliyeti ve çeşitli ilim dallarındaki yetkinliğinin yanı sıra özellikle fıkıh ve kelâm alanlarında daha meşhur olmuştur. Eserleri içerisinde onu en çok tanıtan, Hırakî’nin Muhtasar’ına, fıkıh ilminde ilerlemiş olanlar için yazdığı el-Muğnî adlı şerhtir. Geniş muhtevası, mezhep içi ve mezhep dışı görüşlere yer vermesi ve bu görüşleri delilleriyle ele almasıyla dikkat çeken bu eser, aynı zamanda kendisinden önce yazılmış eser ve görüşleri ele alıp değerlendirmesi ve kendisinden sonraki eserlere etkisi bakımından da ön plana çıkmaktadır. Bu çalışmada, hacimli olan bu eserin Kitabu’n-nikâh bölümünü ele alarak İbn Kudâme’nin mezhepteki yerini ve mezhebe katkılarını tespit etmeye çalıştık. Amacımız, ilgili bölüm özelinde İbn Kudâme’nin bu eserini kendisinden önceki ve sonraki benzer eserlerle mukayese ederek ibare, tercih, tahlil ve değerlendirme bakımından ne tür benzer ve farklı yönlerin olduğunu tespit etmek, bu tespitler çerçevesinde de İbn Kudâme’nin mezhep müktesebatına katkısını ortaya koymaktır.

Anahtar Kelimeler:

The place in which the name of Ibn al-Kudâmi and the name of Al-Muğnî
2022
Yazar:  
Özet:

One of the people who have made their contribution is Ibn al-Kudâme. As a result of this, it is important to note that, in the case of a large number of cases, a large number of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases of cases. He is the one who has the most knowledge of the book, and he is the one who has the most knowledge of the book, and he is the one who has the most knowledge of the book. This work, which attracts attention by placing its extensive expression in religious and non-disciplinary opinions and addressing these opinions with the evidence, also comes to the forefront in terms of addressing and evaluating the works and opinions written before him and in terms of his impact on the works after him. In this study, we tried to identify the place of Ibn al-Kudâme in the religion and the contribution to the religion by addressing the volume of this work. Our purpose is to identify what kinds of similar and different aspects are in terms of ibare, preference, evaluation and evaluation by comparing this work of Ibn Kudâme with similar works before him and after him, and to reveal the contribution of Ibn Kudâme to the religious mutuality in the framework of these findings.

Anahtar Kelimeler:

The Place Of Ibn Qudama In The Hanbali Sect and His Work Entitled Al-mughni
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 298
2023 Impact/Etki : 0.188
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi