Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AKRAN ZORBALIK EĞİLİMLERİNİN ÖRGÜTSEL YABANCILAŞMA ALGILARINA ETKİSİNİN İNCELENMESİ: ANKARA İLİ ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Mili Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokul düzeyindeki öğrencilerde rastlanan örgütsel yabancılaşma durumlarının akran zorbalık eğilimi ve akran zorbalığa maruz kalma durumları arasındaki ilişkilerin incelenmesi ile etki düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada genel tarama modeli kullanılmıştır. Çalışma evrenini, 2017-2018 eğitim öğretim yılında, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından farklı öğretim programı uygulayan Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak derecelendirilen Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan 5.6.7 ve 8.sınıf seviyesindeki ortaokul öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi ise, 353 öğrenciden oluşmaktadır. Bu çalışmada örgütsel yabancılaşma bağımlı, akran zorbalık ise bağımsız değişkenlerdir. Çalışmada, “Akran Zorbalık”, ve Örgütsel Yabancılaşma” ölçekleri kullanılmış, ölçek puanlarının ilişkisi pearson korelasyon testi ile, bağımlı değişken olan puanların bağımsız değişkenlerden etkilenmesi regresyon testi, ölçek puanlarının demografik değişkenlere göre farklılık göstermesi ise bağımsız gruplar t ve ANOVA testleri ile analiz edilmiştir. Araştırmada akran zorbalık puanı ile örgütsel yabancılaşma puanları arasında pozitif yönlü zayıf bir ilişki bulunmuştur. Bu çerçevede, söz konusu davranış durumlarının öğrenci başarıları üzerindeki doğrudan etkisini sorgulamaya yönelik araştırmalar desenlenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the influence of high school students' acronym forced skills on the orgusal alienation algae: Ankara example
2021
Yazar:  
Özet:

This study was conducted with the aim of studying and determining the levels of influence of organizational alienation situations found in students at the official and private high school level associated with the Ministry of Education of Mili and between the tendency of co-trafficking and the conditions of co-trafficking. In the study, a general screening model was used. The work universe, in the 2017-2018 educational year, is formed by the Basic Education General Directorate, which applies different educational programs by the Ministry of Education, and the Central School students at 5.6.7 and 8th grade, located within the Ankara Provincial National Education Directorate, which is ranked according to the General Directorate of Religious Education and the General Directorate of Special Education Institutions. The study consists of 353 students. In this study, organizational alienation is dependent, while associate harassment is independent variables. In the study, the scales of "Accrainted Irrigation" and Organizational Externalization were used, the relationship of scale points with the pearson correlation test, the influence of the scales of the dependent variables by the independent variables, the regression test, the scale points differed according to the demographic variables, and the independent groups were analyzed with the t and ANOVA tests. The study found a weak positive relationship between the associate fraud score and the organizational outsourcing score. In this framework, research can be developed to question the direct impact of the behavior situations on student achievements.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.306
Milli Eğitim Dergisi