Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 267
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
Mümtaz Turhan’ın Türk Sosyolojisindeki Yerine Dair Tartışmalar
2019
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Mümtaz Turhan; 1950-1970 arası dönemindeki düşünceleriyle milliyetçi muhafazakâr cenahın fikir önderliğini üstlenmiştir. Ancak düşüncesini besleyen ana kaynakların ne olduğu noktasında bir mutabakatın olmadığı görülür. Bu açından bir kısım araştırmacılar tarafından Ziya Gökalp fikriyatının devamcısı olarak görülmüştür. Diğer araştırmacılar tarafından, Prens Sabahattin düşüncesinin peyrevi olarak görülmüştür. İşte çalışmada bu farklı görüşler tahlil edilerek Mümtaz Turhan’ın Türk Sosyolojisindeki yerine dair bir değerlendirmede bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Mümtaz Turhan's Discussions in Turkish Sociology
2019
Yazar:  
Özet:

Mümtaz Turhan, with his thoughts in the period 1950-1970, took over the ideological leadership of the nationalist conservative ghetto. But it seems that there is no consensus on what the main sources that feed his thought are. From this point of view, some researchers have seen it as the continuation of Ziya Gökalp's idea. By other researchers, it was seen as the peer of the thought of Prince Sabahattin. In this study, these different opinions were evaluated and an assessment of Mümtaz Turhan's place in Turkish sociology was made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 423
2023 Impact/Etki : 0.042
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal