Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Vitreoscilla Hemoglobini Eksprese Eden Escherichia coli Suşları ile Şeker Pancarı Melasından Biyoetanol Üretiminde Ölçek Büyütmenin Etkisi
2020
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Vitreoscilla hemoglobini eksprese eden E.coli TS3 ve TS4 suşlarının şeker pancarı melası hidrolizatı ile hazırlanan besiyerleri (MB2-MB5) kullanılarak biyoetanol üretimleri incelenmiştir. Kullanılan farklı şeker konsantrasyonlu besiyerleri içerisinde en fazla etanol üretimi MB2 besiyeri ortamında (yaklaşık %4 şeker içeren) gerçekleştirilmiştir. MB2 besiyerinde, küçük ölçekten büyük ölçeğe doğru biyoetanol üretiminin %10-17 oranında arttığı saptanmıştır. En fazla biyoetanol üretim miktarları en büyük hacimdeki fermentasyon ortamında TS3 ve TS4 suşları ile sırasıyla %2.49 ve %2.62 (v/v) olarak belirlenmiştir. Yapılan bu çalışmada ölçek büyütmenin VHb ekspresyonu yapan bakterilerle şeker pancarı melasından etanol üretimini olumlu etkilediği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Scaling Up On Bioetanol Production From Sugar Beet Molasses By Vitreoscilla Hemoglobin Expressing Escherichia Coli Strains
2020
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Özet:

In the present work, bioethanol production through VHb expressing Escherichia coli TS3 and TS4 strains from sugar-beet molasses hydrolysate containing media was investigated. The highest growth and ethanol production were obtained in MB2 (contains about 4% sugar) medium. In MB2 medium, bioethanol production was enhanced by E. coli TS3 and TS4 strains from small scale to big scale fermentation. The highest ethanol productions by TS3 and TS4 strains were determined as 2.49% and 2.62% (v/v) respectively, with the largest volume of fermentation medium. It was shown that scaling up process had positive effect on bioethanol production from sugar beet molasses through VHb expressing strains.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Gıda

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 249
Atıf : 686
2023 Impact/Etki : 0.215
Akademik Gıda