Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 62
 İndirme 18
TURİZM PAYDAŞLARININ BAKIŞ AÇILARIYLA ENGELLİ TURİZMİ: KONYA ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Sağlıklı bireyler gibi engelli bireylerin de dinlenmeye, eğlenmeye, gezip-görmeye seyahat etmeye ihtiyaçları vardır. Engelli bireyler açısından turizme katılım, ifade edilen ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda yer bulmalarını sağlamak açısından önemli bir yere sahiptir. Bu ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin ilk koşulu turizm sektörü çalışanlarının bu hususta bilinçlenmeleri ve altyapı olarak engelli bireylere hizmet sağlamada hazır olmalarına bağlıdır. Ayrıca engelli bireylerin turizme katılımlarını artırabilmek için turizm paydaşlarının bilinçli hale getirilmesi onlar tarafından erişilebilir bir ortam yaratılması gerekmektedir. Bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmada veri toplama aracı olarak nitel araştırma yöntemlerinden olan yüz yüze görüşme tekniği kullanılmıştır. Bu kapsamda, Konya’da görev yapan Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarına, Konya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, TURSAB Konya yürütme kurulu çalışanlarına, Konya ilinde faaliyet gösteren otel işletmelerindeki departman yöneticileriyle, seyahat acenteleri çalışanlarına ve yerel halka ayrı ayrı sorular yöneltilerek mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Son olarak sonuçlar değerlendirilmiş ve önerilerde bulunulmuştur. Araştırmanın bulguları doğrultusunda katılımcıların çalıştıkları kurum/ kuruluş ve işletmelerinin engelli bireylerin kullanıma uygun olduğu ve Konya ilinin engelli bireyler için coğrafi açıdan en elverişli şehir olduğu görülmektedir. Fakat yerel yönetimlerin bu konuya eskiye göre daha meyilli oldukları ama eksik taraflarının da bulunduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.839
Journal of Social and Humanities Sciences Research