Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Ulusal Literatürde Yer Alan Macera Turizmi Çalışmalarının İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sürekli gelişim ve değişim içerisinde bir sektör olan Turizm, hem ülkelerin tanıtımına katkı sağlayan hem de ülkelere ekonomik girdi temin eden önemli bir alandır. İnsanların farklılık, yenilik arayışları ile ortaya çıkan alternatif turizm türleri içerisinde yer alan macera turizminin yeri önemlidir. Macera turizmi alanında ulusal anlamda yapılan çalışmaların sayısı oldukça az olmakla birlikte, çalışma içerisinde, Türkiye’de macera turizmi potansiyeli ve bu maksatla bu alanla ilgili son 10 yıl içerisinde ulusal alanda yapılmış olan tez, makale, bildiri çalışmalarından oluşan 41 adet çalışma SLT metodu ile analiz edilmiştir. Macera turizmi alanında incelenen 41 çalışmadan elde edilen bulgulara göre; bu alanda yapılan çalışmaların son yıllarda artış gösterdiği, macera turizmi türlerinden en çok araştırılanların; “Dağ ve Kış Turizmi” ve “Su Altı Dalış Turizmi” olduğu, en az araştırılanların ise; “Savaş Turizmi”, “Doğa Yürüyüşü” ve “Kamp ve Karavan Turizmi” olduğu görülmüştür. Ayrıca alandaki çalışmaların %58’ini makaleler oluşturmaktadır. Araştırılan çalışmaların, makale olanlarının yayımlandığı dergilerin indeks bilgileri arasında; Tr Dizin ve Diğer indeksler görülmüş olup, alan indeksi (Scopus ve ISI’da taranan dergiler) ve SCI, SSCI gibi indekslere rastlanmamıştır. Çalışmanın sonuçları olarak, macera turizmi türlerinin ulusal literatürde yeni yer aldığı ve bu alanda eksikliklerin olduğu söylenebilir. Bu bağlamda çalışma ayrıca, macera turizmi alanında yapılacak olan çalışmalara katkı sağlama açısından olası bir fayda öngörmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the National Literature Adventure Tourism Studies
2022
Yazar:  
Özet:

Tourism, a sector in continuous development and change, is an important area that contributes both to the promotion of countries and provides economic entrance to countries. The place of adventure tourism in the alternative tourism species that arise with the diversity of people, the search for innovation is important. Although the number of studies in the field of adventure tourism in the national sense is quite small, in the study, the potential of adventure tourism in Turkey and for this purpose in the last 10 years related to this field in the national field, the thesis, article, announcement studies consisting of 41 work SLT method has been analyzed. According to the findings obtained from 41 studies studied in the field of adventure tourism; the studies in this field have increased in recent years, the most studied types of adventure tourism; the "Mountain and Winter Tourism" and the "Water Six Dive Tourism" and the least studied ones; the "War Tourism", the "Nature Walk" and the "Camp and Karavan Tourism". Also, 58% of the work in the field is made up of articles. Among the index information of the studies, the articles that were published in the magazines; Tr Dizin and Other indices were seen, and the field index (scaned magazines in Scope and ISI) and SCI, SSCI, such indices were not found. As a result of the study, it can be said that adventure tourism species are newly found in national literature and there are shortcomings in this field. In this context, the study also predicts a potential benefit in terms of contributing to the work that will be done in the field of adventure tourism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.615
2023 Impact/Etki : 0.16
Kesit Akademi Dergisi