Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
II. Abdülhamid Dönemi 1876-1909 İmar Faaliyetleri Işığında Kocaeli/Akhisar-ı Geyve Pamukova Hükûmet Konağı Üzerine Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

II. Abdülhamid dönemi 1876–1909 Osmanlı tarihinde imar faaliyetlerinin en yoğun gerçekleştirildiği dönemlerden birisi olmuştur. Devletin kısıtlı bütçe imkânlarına rağmen Osmanlı coğrafyasında hemen hemen her alanda çok sayıda yapı inşa edilerek ülke bayındır hale getirilmiştir. Bu imar faaliyetleri içerisinde merkezi otoritenin gücünü hissettirmek ve büyüyen Osmanlı bürokrasisinin ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen yapılardan birisi hükumet konakları olmuştur. Günümüzde belediye binası olarak kullanılan Pamukova Hükumet Konağı da bu dönemde aynı amaçlar doğrultusunda inşa edilen yapılardan birisidir. Pamukova Hükumet Konağı bir resmi bina olarak inşa edilmiş olmasına rağmen Sakarya ve çevresindeki evlerde yaygın olarak kullanılan geleneksel iç sofalı ev plan tipinin tüm özelliklerini taşımaktadır. Sonraki dönemlerde yapılan tadilatlar ve eklemelerle orijinal birçok özeliğini yitirmiş olsa da son dönem Osmanlı mimarisinin tüm özelliklerini bünyesinde barındıran ve anıtsal mimarisi ile Osmanlı merkezi otoritesinin gücünü yansıtan Pamukova Hükumet Konağı, dönemin siyasal, sosyal ve kültürel yapısı hakkında bilgi veren önemli bir tarihi belge niteliğindedir.

Anahtar Kelimeler:

An Assesment On Kocaeli/akhisar-i Geyve Pamukova Government Hall In The Light Of Zoning Activities Of The Period Of Abdulhamid Ii 1876- 1909
2021
Yazar:  
Özet:

The reign of Abdülhamid II 1876–1909 was one of the most intensive periods of zoning activities in Ottoman history. Despite the limited budget of the state, many structures were built in almost every area in the Ottoman geography and the country was made prosperous. Government halls were one type of the structures built to demonstrate the power of the central authority and to meet the needs of the growing Ottoman bureaucracy. Pamukova Government Hall, which is used as a city hall today, was one of the constructions built for the same purpose in that period. Although Pamukova Government Hall was built as an official building, it reflects all the characteristics of the traditional house plan with its interior sofa boardroom , which is widely used in the houses in Sakarya and its surroundings. Despite it lost many of its original features with the renovations and additions made in the following years, Pamukova Government Hall, which contains all the features of the late Ottoman architecture and reflects the power of the Ottoman central authority with its monumental structure, is an outstanding historical artifact that depicts the political, social and cultural structure of the period.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.473
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi