Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 18
SES EĞİTİMİ DERSLERİNDE UYGULAMALI VE TEORİK OLARAK SES FİZYOLOJİSİ ANLATILMASININ EĞİTİM SÜRECİNE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan sesi pek çok kaynakta ve araştırmada belirtildiği gibi mükemmel bir enstrüman olarak tanımlanmaktadır. İnsanda ses üretimi ile bir müzik aletinde ses üretimi arasındaki en önemli farkın müzik aletinde ses üretimi direk olarak kontrol edilebilirken insan sesi üretilirken dolaylı bir kontrol sağlanmaktadır. Çünkü insan- da mükemmel sesi elde edebilmek için birçok organın birlikte hareket edebilmesi gerektirmektedir. Bu nedenle ses eğitimi sürecinde tıpkı yeni bir müzik aletinin öğ- retilmesine başlandığında çalgının bölümlerinin ve özelliklerinin anlatıldığı gibi se- sin oluşumunda yer alan organlar ve işlevlerinin öğrencilere anlatılması çok önemli olarak görülmektedir. Özellikle ses eğitimi başlangıcında dersin temel konularıyla birlikte ses fizyolojisinin tıp eğitimi boyutunda olmasa da genel olarak anlatılması- nın eğitim sürecine olumlu bir katkısının olacağı düşünülmektedir. Bu bağlamda yapılan bu araştırmada; Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanat- ları Bölümünü lisans birinci sınıfta ses eğitimi dersi alan 10 öğrenciye ses eğitimi temel konuları ile birlikte ses fizyolojisi de uygulamalı olarak anlatılmış ve sekiz haftalık eğitim sonucunda değerlendirme yapılmıştır. Araştırma sonucunda ses eği- timi sürecinde ses fizyolojisinin uygulamalı ve teorik olarak anlatılmasının öğren- cinin eğitim sürecine önemli bir katkısının olduğu derse olan ilgiyi artırdığı sonu- cuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Applicable and theoretical in vocal training courses The Effect of Voice Physiology on the Training Process
2019
Yazar:  
Özet:

The human voice is perfect, as indicated in many sources and research. Defined as an instrument. A sound in a music instrument with a sound production in man The most important difference between production is the direct control of sound production in the music instrument. When the human voice is produced, indirect control is provided. Because the human- Many organs are able to move together to get the perfect sound. It requires. As a result, the sound training process is the same as a new music instrument. When it starts, the characteristics and features of the game are described. It is very important to tell students about the organs and functions involved in the formation of sin. It is seen. Especially at the beginning of the class with the basic subjects. The study of sound physiology is not in the size of medical education, but in general. It is believed that it will be a positive contribution to the training process. In this context In this study, the National University of Fine Arts School of Scene Arts... 10 students in the first grade of the class with a voice training course. The basic subjects of the sound physiology are also practically described and eight The weekly training results were evaluated. According to the study, the sound- Theoretically and practically theoretically theoretically theoretically theoretically theoretically theoretically. The result of a significant contribution to the educational process is increased. The cuna has arrived.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 578
2023 Impact/Etki : 0.039
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi