Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 8
Kronik Hastalığa Sahip Bireylerin Covıd-19 Salgını Sürecine İlişkin Algıları ve Deneyimleri: Nitel Bir Araştırma
2021
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada; kronik hastalığa sahip bireylerin COVID-19 salgını sürecine ilişkin algılarının ve deneyimlerinin derinlemesine bir ele alış ile sosyal hizmet perspektifinden incelenmesi amaçlanmaktadır. Fenomenolojik yaklaşımın tercih edildiği çalışmada amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme ve kartopu örnekleme kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu kronik hastalığa sahip olan ve pandemi sürecini deneyimleyen 13 katılımcı oluşturmaktadır. Çalışma grubu ile yarı yapılandırılmış görüşme tekniğine bağlı kalınarak online platformda görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Elde edilen verilerin analizinde NVivo 12 programı kullanılmıştır. Gerçekleştirilen analizler sonucunda kronik hastalığa sahip bireylerin pandemi algıları, pandeminin getirdiği değişimler ve öneriler temaları ortaya konmuştur. Araştırma sonuçları kronik hastalığa sahip bireylerin Covid-19 pandemisine ilişkin algılarının genel itibariyle olumsuz olduğunu ve pandemi sürecinde karamsarlığa kapıldıklarını ortaya koymaktadır. Sağlık hizmetlerine erişim problemleri, ilaç temini noktasında yaşanan zorluklar, rutin sağlık kontrollerinde meydana gelen aksaklıklar kronik hastalığa sahip bireyler açısından önemli sağlık problemlerinin başında gelmektedir. Kronik hastalığa sahip bireylerin sosyal yaşamlarında ve çalışma hayatlarında da olumsuz seyir gösteren bir sürecin yaşandığı görülmekte ve bu noktada kronik hastalığa sahip bireyler yaşamış oldukları tüm bu sorunlar ile ilgili olarak devlet eliyle sağlanacak sosyal yardımların ve gerçekleştirilecek düzenlemelerin önemine vurgu yapmaktadırlar.

Anahtar Kelimeler:

The Perceptions and Experiences Of The Individuals With Chronic Diseases Related To Covid-19 Pandemic Period: A Qualititative Study
2021
Yazar:  
Özet:

In this study it is aimed to be examined the perceptions and experiences of the individuals with chronic diseases by handling depth from the social works perceptions. In this study has been preferred among the purposing sampling methods the criterion and the snowball sampling have been preferred and and the phenomenological approach have been used. The working group of this study constitutes 13 participants with chronic diseases experiencing pandemic period. The interviews was carried out on online platforms by holding to semi-structured interview technique. While analysing obtained data NVivo 12 program have been used. In the results of the carried out analyzes of the pandemic perceptions of the individuals with chronic diseases and the changes brought about by the pandemic and subjects of the suggestions have been produced. The results of the researches has put forth that the perceptions of the individuals with chronic diseases have generally negative about the Covid-19 pandemic and they got depressed during the pandemic. The problems like reaching health services, the difficulties supplying medicine, the glitches about routine health controls are leading health problems. Individuals with chronic diseases have a negative period in their social and work lived, and at this point they emphasized the importance of the social helps and the regulations by the states about all of the problems they experienced.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.822
Toplum ve Sosyal Hizmet