Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
Çanakkale Prehistorik Dönem Arkeolojik Yüzey Araştırması (CAPAS) 2021: Ezine ve Çevresi
2022
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Çanakkale ve çevresinde 2021 yılında gerçekleştirilen Prehistorik dönem arkeolojik yüzey araştırmasını konu almaktadır. Bölgenin, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan güzergâhlara sahip olması ve aynı zamanda Ege Denizi ile Marmara Denizi’nin arasındaki geçişi sağlayan bir konumda yer alması, tarih boyunca önemini korumasında büyük bir etken olmuştur. Projenin ilk çalışma sezonunda Ezine ve çevresini kapsayan alanda yoğunlaştırılan araştırmalarda, bölgenin tarih öncesi dönemlerinin aydınlatılmasında önemli katkılar sağlayacak sonuçlara ulaşılmıştır. Araştırmalar sırasında daha önceki çalışmalarda varlığı bilinen 21 yerleşim ile literatüre ilk defa kazandırılan 4 yerleşmenin detaylı saha çalışması gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalarda elde edilen verilerin incelenerek bilime kazandırılması, tarih öncesi toplumları daha iyi anlamamıza olanak sağlayacağı gibi, coğrafyanın da kültürler üzerinde olan etkisinin belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






TroyAcademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 183
Atıf : 543
TroyAcademy