Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 37
 İndirme 10
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRETMEN ADAYLARININ MESLEKİ KAYGILARININ İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi içerisinde Adıyaman ve Gazi üniversiteleri, beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümlerinde okuyan 3. ve 4. Sınıf, 57’si kadın 120’si erkek toplamda 177 öğrenci üzerinde yapılmıştır. Nicel araştırma modeline göre tasarlanan çalışmada, ilişkisel tarama yönteminden yararlanılmıştır. Kişisel bilgi formu ile Cabı ve Yalçınalp’ in 2013 ’de geliştirdikleri 8 alt faktörlü yapıya sahip 45 maddeden oluşan ‘’Öğretmen Adaylarına Yönelik Mesleki Kaygı Ölçeği MKÖ ‘’ kullanılarak verilerin toplanması sağlanmıştır. Verilerin analizi SPSS 22.0 Paket programı ile yapılarak, Kolmogorov-Smirnov ve Shapiro Wilk testleri ile verilerin dağılımına bakılmıştır. Normallik varsayımı sağlayan değişkenlere parametrik, sağlamayan değişkenlere ise non-parametrik testler uygulanmıştır. Aday öğretmenlerin verdiği cevaplardan yola çıkarak yapılan analizlerde; anne ve baba eğitim düzeyi ile aday öğretmenlerin yaş değişkenine ilişkin sonuçlarda anlamlı bir farklılık bulunmadığı, cinsiyet, öğrenim düzeyi ve öğrenim gördükleri üniversite değişkenlerine göre ise anlamlı farklılıklar olduğu görülmüştür. Sonuç olarak; öğretmen adaylarının cinsiyet değişkenine göre erkek adayların mesleki kaygılarının daha fazla olduğu, dördüncü sınıf öğrencilerinin ise ölçek alt faktörlerinden ‘’ Kişisel Merkezli Kaygı’’ düzeylerinin üçüncü sınıf öğrencilerine göre yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Research On Occupational Anxieties Of The Teacher Candidates Studying At Physical Education and Sports Teaching Department
2018
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to examine the occupational anxiety of the students at the departments of physical education and sports teaching of Adıyaman and Gazi universities during 2016-2017 educational period. The research is carried on 177 students in total from the third and fourth classes of whom 57 are female, 120 are male. In the research designed according to the qualitative research technique, descriptive survey model is used. The personal information form and “Occupational Anxiety Scale for Prospective Teachers SPT ” developed by Cabı and Yalçınalp 2013 , consisting of 45 items with 8 sub-factorial structures were applied for data collection. SPSS 22 package program was applied data analysis and the distribution of data was examined with Kolmogorov-Smirnov and Shapiro Wilk tests. Parametric tests were applied to the variables that provided normality assumption while nonparametric tests were applied to the variables that did not provide normality assumption. No significant difference was found to be between the educational level of the parents and the age of the prospective teachers. However, considering gender, level of education, and the university variables, a significant difference was observed. In terms of gender variable, male prospective teachers were found to have higher occupational anxiety. Also when compared to the third-year students, fourth-year students were found to have a higher levelanxiety

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 1.453
2023 Impact/Etki : 0.324
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi