User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 8
 Downloands 1
DEĞİŞİK KATKILARLA HAZIRLANAN YAŞ ŞEKER PANCARI POSASI SİLAJLARININ KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
2005
Journal:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada, yaş şeker pancarı posasına (YŞPP) farklı düzeylerde buğday kırığı yada melas ilavesinin silaj kalitesi ve in vitro sindirilme derecesine etkisi araştırılmıştır. YŞPP'na sırasıyla % 0, % 2.5, % 5 melas ya da % 0, % 2. % 4 buğday kırığı, silaj kuru maddesini %15, %17 veya %20'ye yükseltecek miktarda odun talaşı ilave edilmiştir. Böylece toplam 18 grup oluşturulmuştur Her grupta 5 er tekerrür olmak üzere hazırlanan 90 adet sitaj örneği, cam kavanozlara sıkıştırılarak konmuş ve kavanozlar 90 gün sonra açılmıştır Silaj örn eklerinin h?m besin madde, in vitro si ndiri lebi lif tikleri ve pH analizleri yapılmış; ayrıca enerji değerleri ve Flieg puanlan da hesaplanmıştır. YŞPP'na farktı düzeylerde katılan melas ve buğday kırığı düzeyine paralel olarak ham protein değerleri artarken bu katkılar silajların NDF ve ADF düzeylerini azaltmışım Tüm silaj Örneklennden elde edilen pH değerleri 3.82-4.36 arasında belirlenmiştir. Silajlara ait Flieg puanları "iyi" ve "pekiyi" olarak hesaplanmıştır En yüksek Flieg puanları KM'si %15 ve %17 olan melas katkılı silajtardan elde edilmiştir. Silajların kuru maddeleri ve silajlara katılan odun talaşı miktarının artışına bağlı olarak, yemlerin organik madde s indi ritebili iliklerinde (OM S) önemli düzeyde azalma (P<0.001) görülürken; melas yada buğday kırığı ilavesi, silajların OM S ve enerji düzeylerini yükseltmiştir (P<0.05). Sonuç olarak; Kuru maddesi %15 olan ve % 5 melas ile % 4 buğday kırığı içeren silajların, organik madde s indirilebiliri iğ i ve enerji içerikleri açısından, yüksek kaliteli yemler olduğu belirlenmiştir.

Keywords:

null
2005
Author:  
0
2005
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.407
Cite : 1.279
Eurasian Journal of Veterinary Sciences