Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 42
 İndirme 15
Representation of Nature of Science in Matter and Its Nature Subject Area of Science Textbooks
2020
Dergi:  
International Online Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Günlük yaşantıya nüfuz etmiş bilimi anlamak ve bilimsel konularda karar verme süreçlerine dahil olmak için tüm bireylerin bilimsel okuryazar olması hedeflenmektedir. Bunun gerçekleştirilebilmesinin en temel yolu; bilimin doğasının öğretiminden ve sınıf içinde birincil kaynak olarak görülen ders kitaplarında bilimin doğasının doğru biçimde temsil edilmesinden geçmektedir. Çalışmada; Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve çevrimiçi sosyal eğitim platformu olarak adlandırılan Eğitim Bilişim Ağı’nda e-kitap olarak yayınlanmış olan iki adet 4. sınıfa ve birer adet 3., 5., 6., 7. ve 8. sınıflara ait 7 farklı fen bilimleri ders kitabında “Madde ve Doğası” konu alanında bilimin doğasını temsil edilme durumu incelenmiştir. Doküman analizi yöntemiyle yürütülen araştırmada veri toplama aracı olarak Niaz ve Maza’nın hazırladıkları değerlendirme formundan yararlanılmıştır. Ders kitaplarında bilimin doğası kriterleri ile ilgili ifadeler ve bu ifadelere verilen puanlar detaylı bir biçimde tartışılmıştır. Mevcut ders kitaplarında madde ve doğası konu alanında bilimin doğasının temsil edilme durumunun çok düşük bir düzeyde ve hatta yanlış temsil durumlarının olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Online Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 2.238
2023 Impact/Etki : 0.101
International Online Journal of Educational Sciences