Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 7
SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARINA GÖRE ÇİZGİ FİLMLERİN ÇOCUK GELİŞİMİNDEKİ ROLÜ
2022
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Çocuklarda ekran bağımlılığı günümüzde oldukça yaygın görülen bir sorundur ve öğretmenler ailelerden sonra çocuklarla en çok vakit geçiren kişilerdir. Bu kapsamda geleceğin öğretmenleri olarak öğretmen adaylarının ekranda yer alan yayınlara yönelik bakış açılarının araştırılması ve farkındalıklarının artırılması önem arz etmektedir. Bu kapsamda bu araştırmada sınıf öğretmeni adaylarının çizgi filmlerin çocuk gelişimindeki etkisine yönelik görüşlerini ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda nitel araştırma yöntemlerinden fenomolojik desene uygun olarak öğretmen adaylarıyla görüşmeler yapılmıştır. Elde edilen veriler önce içerik analizi tekniği ile olumlu kazanım ve olumsuz madde olarak sınıflandırılmış, daha sonra betimsel analiz tekniği kullanılarak bu kazanım ve maddelerin çocukların gelişim alanlarından hangisine yönelik olduğu tespit edilmiştir. Katılımcılar amaçlı örneklem yöntemlerinden ölçüt örnekleme yöntemine göre seçilmiştir. Belirlenen ölçütleri karşılayan 33 sınıf öğretmeni adayı araştırmada katılımcı olmuştur. Araştırma sonucunda öğretmen adaylarının çizgi filmler hakkında belirttiği olumlu kazanım sayısı ile olumsuz madde sayısının eşit olduğu görülmüştür. Öğretmen adayları çizgi filmlerin çocukların en fazla “sosyal ve duygusal” gelişimine yönelik olumlu katkıları ve olumsuz etkileri olduğunu ifade etmişlerdir. Bu kapsamda “Pepee ve Doru” çizgi filmlerinin sosyal ve duygusal gelişim açısından en fazla olumlu özelliğe sahip çizgi filmler oldukları öğretmen adayları tarafından ifade edilirken, “Powerpuff-Girls” çizgi filmi en fazla olumsuz özelliklere sahip çizgi film olarak ifade edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

According to the teachers candidates, the role of the cartoons in the child's development
2022
Yazar:  
Özet:

Screen addiction in children is a very common problem today, and teachers are the people who spend the most time with children after families. In this context, it is important to research and increase awareness of the views of the teachers candidates to the publications on the screen as future teachers. In this context, the study aims to reveal the opinions of class teacher candidates on the impact of cartoons on the development of children. In accordance with this objective, discussions were conducted with the teachers candidates in accordance with the phenomological design of the quality research methods. The obtained data was first classified as positive gains and negative substances with the content analysis technique, then using the visual analysis technique, which of these gains and substances were identified to which areas of children's development were targeted. Participants were selected according to the measurement sample method for the purpose of sample methods. Thirty-three teachers who meet the criteria were involved in the study. The study found that the number of positive achievements that the teacher candidates pointed out about cartoons was equal to the number of negative substances. Teacher candidates expressed that cartoons have the most positive contributions and negative effects to the "social and emotional" development of children. In this context, "Pepee and Doru" cartoons are expressed by teaching candidates as the cartoons with the most positive characteristics in terms of social and emotional development, while "Powerpuff-Girls" cartoons are expressed as the cartoons with the most negative characteristics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.417
2023 Impact/Etki : 0.134
Journal of History School