Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 20
ÖZEL YETENEKLİLERİN BİREYSEL FARKLILIKLARINA UYGUN İLKOKUL TÜRKÇE DERSİ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de üstün yetenekli bireyler kaynaştırma öğrencisi olarak veya özel okul statüsündeki yetenek okullarında (Fen lisesi, spor lisesi, Anadolu güzel sanatlar lisesi, sosyal bilimler lisesi) eğitimlerini sürdürmektedirler. Ayrıca, okul dışı zamanlarda BİLSEM’ler bulunmaktadır. Sınıfında kaynaştırma öğrencisi bulunan bir sınıf öğretmeni o özel eğitim gereksinimi olan öğrenciye bireyselleştirilmiş eğitim planı hazırlamak ve uygulamak zorundadır. Aksi takdirde yasal zorunluluğu yerine getirmiyor suç işliyor sayılır. Sınıf öğretmenliği lisans programı incelendiğinde özel yeteneklilerle ilgili derslerin maalesef yetersiz olduğu görülmektedir. Çalışmanın amacı, ilkokul Türkçe derslerinde kullanılabilecek olan, özel yetenekli çocuklara yönelik bireyselleştirilmiş, özgün etkinlik örnekleri sunmaktır. Bunun için üstün zekâlı ve yetenekli bireylere özel, Türkçe eğitimi ve öğretiminde kullanılabilecek bireysel farklılıkları içeren yapılan üç tane özgün etkinlik örneği hazırlanarak çalışma oluşturulmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak nitel araştırma tekniklerinden biri olan “doküman incelemesi” kullanılmıştır. Bu süreçte araştırmanın amacı doğrultusunda ilgili dokümanlara ulaşılmaya çalışılmış ve elde edilen veriler önceden belirlenen temalara göre bir plan dâhilinde analiz edilmiş, özetlenmiş ve yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Examples of effective first-school Turkish lessons suitable for individual differences of special skills
2020
Yazar:  
Özet:

In Turkey, superior talented individuals continue their training as a coaching student or in talent schools in the status of private school (Fen High School, Sports High School, Anatolian High School of Fine Arts, Social Sciences High School). In addition, there are BILSEMs in non-school times. A class teacher in which the student is joined in the classroom is required to prepare and implement an individualized educational plan to the student with that special educational requirement. Otherwise, it does not comply with the legal obligation of the crime. When studying the class teaching bachelor’s program, the courses related to special skills are unfortunately insufficient. The aim of the study is to provide individualized, original examples of activities for special skilled children, which can be used in primary school Turkish courses. For this purpose, the study was created by preparing three original examples of activities, which include individual differences that can be used in Turkish education and teaching, specific to superior intelligence and talented individuals. The research has used "document review", which is one of the quality research techniques as a data collection tool. In this process, the data sought to be obtained in accordance with the purpose of the research and obtained data were analyzed, summarized and interpreted within a plan according to the subjects specified in advance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)