Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 10
USING CULTURE-SPECIFIC ELEMENTS IN AMERICAN PRESIDENTIAL DEBATES
2020
Dergi:  
Russian Linguistic Bulletin
Yazar:  
Özet:

The article explores the linguistic component of American presidential debates. The linguistic units that are embedded in the social and cultural contexts and have cultural connotations are singled out. The culture-specific linguistic units remain an important but under-researched area of pre-electoral discourse analysis. The research revealed that such units of the text encompass realia and idioms. The former incorporates political and social realia as well as those connected with cultural norms and practices. Idioms used in the presidential debates reflect American culture codes. They are transformed by politicians to fit specific political contexts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Russian Linguistic Bulletin

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 990
Atıf : 281
Russian Linguistic Bulletin