Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
AFET İLETİŞİMİ ÜZERİNE TEORİK BİR ÇERÇEVE
2024
Dergi:  
Akademik Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Afetler, yarattığı etkiler bağlamında belirsizlik taşıyan, afetin etkilediği bölgeler başta olmak üzere tüm toplumu ekonomik, sosyolojik, kültürel, sosyal ve psikolojik açıdan etkileyen olağanüstü durumlardır. Bu bağlamda afetler, öngörülemezlik ilkesi ile değerlendirilmesi ve stratejik olarak ele alınması gereken durumlardır. Afetlerin, birçok disiplin arasındaki doğru bilgi akışını sağlamayı gerekli kıldığının altını çizmek gerekmektedir. Bilim insanlarından siyasi liderlere, uzmanlardan kanaat önderlerine kadar bilgi iletişim stratejilerinin ortaya konması, afetin etkili yönetiminde başarı sağlamaktadır. Olası afetlerin öncesinde gerçekleştirilen iletişim çalışmaları ile, toplumun afet karşısında alacağı hasarın etkilerinin azaltılması mümkün olabilmektedir. Olası afetlerin sonrasında ise, risklerin ve kayıpların değerlendirilmesinin yanında, kriz yönetim planı ile iletişim kanallarını tüm afet boyunca açık tutmak, afet bölgelerine her türlü desteğin sağlanabilmesi açısından kritik bir öneme sahiptir. Son olarak, afet yönetimi bağlamında kanaat önderleri ve karar alıcıların kişilerarası düzlemden kitle iletişimi düzlemine kadar mağdurlara ve tüm topluma doğru, hızlı, etkili ve güncel haberleri verme yükümlülüğü ve sorumluluğunu yerine getirmede medyanın rolü bulunmaktadır. Bu çalışma kapsamında afet iletişimi, iletişim profesyonellerince oluşturulmuş modeller üzerinden açıklanmakta ve afet iletişimine yönelik alanyazında yer alan stratejiler ile şekillenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Theoretical Framework On Disaster Communication
2024
Yazar:  
Özet:

Disasters are extraordinary situations that carry uncertainty of their effects the entire society, especially the regions affected by the disaster, economically, sociologically, culturally, socially and psychologically. Disasters need to be evaluated with the principle of unpredictability and handled strategically; therefore it is a necessity to ensure the correct flow of information between many disciplines. Introducing information and communication strategies from scientists to political leaders, from experts to opinion leaders ensures success in the effective management of the disaster. With communication activities carried out before disasters, it is possible to reduce the effects of damage to the society in the face of disaster. After possible disasters, in addition to assessing risks and losses, keeping the crisis management plan and communication channels open throughout the disaster is of critical importance in providing all kinds of support to disaster areas. Finally, the media has a role in fulfilling the obligation and responsibility of opinion leaders and decision makers to provide accurate, fast, effective and up-to-date news to the victims and the whole society, from the interpersonal level to the mass communication level. Within the scope of this study, disaster communication is explained through models created by communication professionals and is shaped by the strategies in the literature on disaster communication.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik Yaklaşımlar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 2.045
2023 Impact/Etki : 0.32
Akademik Yaklaşımlar Dergisi